Hjem   Om meg   Kontakt
Avokado | Marianne de Bourg
12280
post-template-default,single,single-post,postid-12280,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Avokado

Avokado er ikke bare en super kilde til E-vitamin, den inneholder sunne fettsyrer og er en superantioksidant. 

Her får du hva som er bra med avokado, hvorfor avokado er bra for helsa, hvilke smaker som passer med avokado og oppskriftstips:

Ingeniørfruen-om-hvorfor-avokado-er-sunn

Foto: Ingeniørfruen

Men først, hva er avokado?

Avokado er frukten fra et tre som kan bli opp til 20 meter høyt, med spiselig frukt. Aztekerne dyrket planten. I dag dyrkes avokado i tropiske områder over hele verden, blant annet i Sør-Afrika, Israel og California.
Kilde: Wikipedia

Avokado har i motsetning til andre frukt og grønnsaker et relativt lavt vanninnhold og et høyt fettinnhold som varierer fra 16 – 30 %. Fettet består i stor grad av enumettede fettsyrer som er gunstig for oss. Avokado er også rik på proteiner og inneholder E-, B- og C- vitaminer.
Kilde: Frukt.no

Næringsinnhold i avokado:

(spiselig del 74%)

  • Kalorier: 196kcal
  • Fett: 19,6g
  • Karbohydrat: 0,5g
  • Protein: 1,9g
  • Kostfiber: 4,8g

Vitaminer og mineraler:

  • Vitamin A: 4RAE
  • Betakaroten: 48µg
  • Vitamin B1 – tiamin: 0,07mg
  • Vitamin B2 – riboflavin: 0,1mg
  • Vitamin B3 – niacin: 1,8mg
  • Vitamin B6: 0,37mg
  • Vitamin B9 – olat/folsyre: 116µg
  • Vitamin C: 3mg
  • Vitamin E: 3,4alfa-TE
  • Fosfor: 67mg
  • Jern: 0,3mg
  • Jod: 2µg
  • Kalium: 600mg
  • Kalsium: 14mg
  • Kopper: 0,23mg
  • Magnesium: 32mg
  • Natrium: 5mg
  • Sink: 0,4mg

Kilde: Matvaretabellen.no

Helsefordeler ved å spise avokado:

  • kan bidra til lavere kolesterol
  • kan redusere risikoen for diabetes, slag og åreforkalking
  • kan fremme en sunn kroppsvekt og BMI
  • kan bidra til å forebygge kreft

Kilde: MedicalNewsToday

Gode smaker sammen med avokado:

Avokado passer ypperlig sammen med bacon, skalldyr, fet fisk og kylling.
Prøv også avokado med ananas, grapefrukt, druer eller jordbær.
Som tilbehør til avokado er koriander, lime, mynte og chili perfekt.

Tips: Prøv heller avokadoolje nesten gang du skal kjøpe olivenolje.

4 fine oppskrifter med avokado

Les også om: [Passe moden avokado og avokado som ikke blir brun]

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Hvordan bruker du avokado, og har du noen favorittoppskrifter å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Ha en deilig dag!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.