Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] Vegetarisk chili “con carne” med omega 3, 6 og 9
13294
post-template-default,single,single-post,postid-13294,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Vegetarisk chili “con carne” med omega 3, 6 og 9

– Hæh, ikke noe kjøtt til middag? Den har jeg hørt “et par” ganger. Her i huset har vi nemlig både små og store som er glad i kjøtt, og som fort kan bli skuffet over middager uten kjøtt eller fisk.

Jeg elsker også kjøtt og fisk, og trenger proteiner og fett for å bli mett, men er allikevel veldig glad i vegetariske retter. Trikset er å ha nok fett i retten (foruten protein).

I denne kjøttfrie gryta er dette løst ved å tilsette 1/2 dl av supersunne Udo’s Choice oljeblanding med omega 3, 6 og 9, samt røde bønner som er en god vegetarisk proteinkilde er en av de matvarene som har høyest innhold av fibre. 

Her er altså alt klart for at alle skal bli mette!

Vegetarisk Chili con Udo med omega 3, 6, og 9 på kjøttfri mandag hos Ingeniørfruen

Foto: Soma

Vegetarisk chili "con carne" med omega 3, 6 og 9
 
Oppskrift: Middag
Porsjoner: 4
Ingredienser
  • 2 bokser røde bønner
  • 2 løk, hakket
  • 1 gul paprika i terninger
  • 4 fed finhakket hvitløk
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1½ ss chilipulver
  • 1 ts stødt spisskarve
  • ½ ts tørket oregano
  • ½ ts kajennepepper (etter smak)
  • 1 ts salt
  • ½ ts sukker/søtningsmiddel (tilpasses tomatenes syrlighet)
  • ½ dl Udo's Choice Oljeblanding
  • Salt og pepper
Sånn gjør du
  1. Bland alle ingredienser unntatt olje i en stor gryte
  2. Legg lokk på og la retten simre ved svak varme i ca. 2 timer
  3. Rør av og til
  4. Tilsett olje og smak til med krydder.

 

Udo’s Choice har en ideell balanse mellom omega 3, 6 og 9 – dette er viktig ettersom de fleste av oss får i seg for mye Omega 6 gjennom den vanlige kosten (og gjerne omega 6 av dårlig kvalitet).

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Spiser du kjøttfritt på mandager – eller ellers i uka? Hva synes du om vegetarisk middag? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkaloriLikte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits