Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] Vegetarisk Paleo-grønnsakgryte med kokos
12765
post-template-default,single,single-post,postid-12765,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[MAT] Vegetarisk Paleo-grønnsakgryte med kokos

Kjøttfri mandag er poppis!

 

Her er en vegetarisk og eventuelt vegansk Paleo-oppskrift til kjøttfri mandag jeg har lånt fra Paleo-kokeboka Naturlig mat av Mark Sisson.

Grønnsakgryte-med-kokos-fra-Ingeniørfruen

Foto fra forlaget

Grønnsakgryte med kokos

(4 porsjoner)

Denne gryteretten med knasende sprø grønnsaker i kokossaus smaker spesielt godt om sommeren. Grønne bønner, tomater og til med agurk, som er overraskende god når den kokes, får stå og putre i ikke altfor lang tid, så smak og konsistens bevares. Den klare gulfargen på sausen kommer fra gurkemeie, et krydder som er i slekt med ingefær, og kjent for sine betennelseshemmende egenskaper.

  • 1 stor sjalottløk, grovhakket
  • 2,5 del kokosflak eller kokosmasse
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 jalapeño uten frø, delt i to
  • 2 ss kokosolje
  • 1 stor agurk eller flere små, uten skall og frø, i skiver
  • 1 liten blomkål, i buketter
  • 1 gulrot, skrelt, i skiver
  • 5 dl grønne bønner
  • 2 tomater, hakket
  • 1 ts gurkemeie
  • ½ ts spisskummen
  • 1 boks a 400 g kokosmelk
  • salt etter smak
  • 1,25 dl gresk yoghurt (valgfritt)

Tips: Hvis du vil ha kjøtt i denne gryten, kan du bare steke det først, før du begynner å ha i grønnsakene.

Kjør sjalottløk, kokosflak, hvitløk, jalapeño i kjøkkenmaskin i rundt 1 minutt til det er svært finhakket.

Varm kokosolje i en kasserolle og ha i løkblandingen. Stek i flere minutter.

Tilsett agurk, blomkål, gulrot, grønne bønner, tomat, gurkemeie og spisskummen. Stek i 1 minutt eller 2, tilsett så kokosmelk og kok opp. La det koke friskt under lokk i 8-10 minutter til grønnsakene er kokte, men fortsatt litt sprø.

Tilsett salt etter smak. Hvis du bruker yoghurt, som gjør sausen tykk og kremet, rør den inn rett før servering.

Næringsinnhold per porsjon

  • Kalorier: 738
  • Fett: 67 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Kostfiber: 17 g
  • Protein: 11 g

Denne oppskriften er Paleo, sukkerfri, glutenfri, vegetarisk, vegansk og laktosefri/melkefri, hvis du dropper yoghurt. Den inneholder ikke soya eller egg.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits