Hjem   Om meg   Kontakt
[ØKO-TIPS] Fem fine kryddermikser | Marianne de Bourg
12711
post-template-default,single,single-post,postid-12711,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[ØKO-TIPS] Fem fine kryddermikser

Økologisk KrydderMIX fra Soma

Ubestrålte og økologiske krydderblandinger. Chili, Taco, Sjømat, Mild karri og Indisk (Garam Masala).

Ingeniørfruen-tipser-om-økologiske-krydder

Dette forteller produsenten om kryddermiksene:

Vi i Soma elsker litt krydder i hverdagen! Fordi vi er opptatt av minst mulig bearbeidet mat og uovertruffen smak, har vi tatt frem våre helt egne ubestrålte og økologiske krydderblandinger.

Somas krydderhistorie begynte for flere år siden. Vi hadde besøk av den kjente amerikanske urtemedisineren Bev Maya i forbindelse med lanseringen av et nytt produkt. Bev er en utrolig kunnskapsrik medisiner, og vet blant annet mye om giftstoffene som omgir oss i det daglige: I maten vår, i luften og til og med i klærne vi har på. Hun ga oss et tips vi bet oss spesielt merke i:

Hvis du bare skal velge noen få økologiske varer, så velg kaffe og krydder! Disse avlingene er dyrebare, og sprøytes derfor gjerne ekstra godt for å beskytte dem mot bakterier, sopp og virus. Det er heller ikke mulig å ”vaske av” noe av giften i etterkant, slik man kan med frukt og grønnsaker.

Da Greenpeace testet for rester av plantevernmidler i krydder i 2009 fant de giftrester i 1 av 4 produkter. Verstingene var paprika-krydder og karri, hvor de fant rester fra opp til 20 ulike kjemikalier, inkludert nervegiften DDT som har vært forbudt i Norge siden 1970! Som om ikke dette i seg selv er grunn nok til å velge økologisk kan vi fortelle at det meste av krydder som selges i dagligvare i Norge er bestrålt med radioaktive gammastråler som kan bidra til endret vitamin- og næringsinnhold. Dette tillates ikke på økologiske varer.

Da vi gikk på jakt etter gode økologiske krydderblandinger i norske butikker, måtte vi rett og slett gå tomhendte hjem. Sånn kan vi ikke ha det! Vi besluttet derfor å lage vår egen serie, som vi mener innehar en optimal kombinasjon av helse og smak. Her er de 5 blandingene vi tilbyr:

Chili:

Smaken av Sør-Amerika. Akkurat passe hot! Perfekt i marinader, supper, gryter og chiliretter. Inneholder blant annet chili, oregano, kummin og hvitløk.

Ingredienser: Chili pepper, krydderblanding (oregano, chili, spisskummen), salt, hvitløk, silikondioksid.

Taco:

Fredagskrydder med ingredienser selv bestemor har hørt om! Det ”vanlige” tacokrydderet er proppfullt av smaksforsterkere (MSG) og stivelse, mens du her får et helt naturlig krydder med deilig smak. Krydderet er litt hottere enn det du kanskje er vant med, så det kan være lurt å bruke litt mindre til å begynne med. Dette kommer til å bli en favoritt!

Ingredienser: Krydderblanding (spisskummen, oregano, chili), havsalt, rød paprika, paprikapulver, rårørsukker, tomat, hvitløk, løk, maisstivelse, sitronsyre.

Sjømat:

Gjør hele familien til fiske-elskere. Utmerket til skalldyr og annen sjømat. Denne kryddermiksen gir en deilig piff og består av hvitløk, løk, anis, dill, fenikkel, pepper, salt og sitronskall.

Ingredienser: hvitløk, løk, anis, dill, fenikkel, svart pepper, havsalt, sitronskall.

Mild karri:

Krydder som passer til alt, til og med sild! Karri passer til både fisk, fugl og kjøtt. Perfekt i marinader og dressinger, dessuten smaker det veldig godt i linsesuppe – se oppskriften på siste side i bladet. Kryddermiksen inneholder også gurkemeie, som blant annet er kjent for sine betennelsesdempende egenskaper.

Ingredienser: Krydderblanding (chili, koriander, spisskummen, svart pepper, fenikkel, ingefær, nellik, kardemomme, allehånde, anis), gurkemeie, svart pepper, cayennepepper.

Indisk – Garam Masala:

Smaken av Bollywood! Gir indisk piff til linser, kjøttdeig, marinader, grønt, ris og kjøtt. Består av laurbærblad, nellik, muskat, pepper, kanel, kummin, koriander og kardemomme.

Ingredienser: Laurbærblad, nellik, muskat, svart pepper, kanel, spisskummen, koriander, kardemomme.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du prøvd noen av disse kryddermiksene? Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

2 Comments
 • Maria U

  08/06/2014 at 8:35 pm Reply

  Oooh, takk for tips, disse må prøves! :D

  • Marianne

   09/06/2014 at 3:56 pm Reply

   Me too! :D

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits