Hjem   Om meg   Kontakt
Geranium | Marianne de Bourg
12495
post-template-default,single,single-post,postid-12495,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Geranium

Geranium er en eterisk olje av rosengeranium, også kjent som rosenpelargonium. Geranium kan virke lindrende ved symptomer på overgangsalder, og er ypperlig til behandling av kviser, appelsinhud og fet hud. Geranium kan også anvendes lett beroligende ved stress og kan virke lindrende ved lett eksem. Fin som parfyme.

Ingeniøfruen-om-eterisk-olje-av-geranium-i-aromaterapien

Foto via Pinterest

Plante: Rosengeranium (Pelargonium graveolens)
Familie: Storkenebb (Geraniaceae)
Voksested: Egypt
Plantedel: Blomst og blad
Fremstillingsmetode: Destillering
Flyktighetsgrad: Middels
Forsiktighet: Kan virke irriterende på huden hos enkelte.
Egenskaper: Forfriskende, avslappende, astringerende, kjølende, fuktighetsgivende, mot insekter.

Slik bruker du geranium

Bruk: Badeolje, massasje- og hudolje, fordamping, kan påføres ublandet.

Hud og hår: Ypperlig til behandling av kviser, da den normaliserer talgutskillelsen. Geranium brukes også mot tørr eksem, appelsinhud og fet hud, og kan virke lindrende ved lett eksem. Geraniumens smertestillende egenskaper kan bidra til å lindre smerter ved nevralgi og helvetesild. Oljen normaliserer og renser huden.

Kropp: Geranium kan virke lindrende ved symptomer på overgangsalder, tørr skjede og hetetokter, mot PMS, væskeansamlinger, uregelmessig menstruasjon og andre menstruasjonsplager. Er bra for fordøyelsen, lever- og nyreplager og menstruasjonsplager. Geranium brukes også mot sår hals og infeksjoner i luft- og urinvveier. Spesielt mot blærekatarr med brennende vannlating (tilsett da noen dråper i badevannet). Den brukes mot diaré, nyrestein og dårlig blodomløp. Fin som parfyme.

Psykologisk: Geranium kan også anvendes lett beroligende ved stress, mot depresjon, angst, panikkangst, hjertebank og humørsvingninger. PS – Dette er kanskje den mest brukte oljen i aromaterapien.

Passer sammen med: Alle oljer.

Kilder: AromaterapiAqua OleumDen store urteboken.

Likte du dette? Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.