Hjem   Om meg   Kontakt
[HELSE] Redd biene! | Marianne de Bourg
12241
post-template-default,single,single-post,postid-12241,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[HELSE] Redd biene!

“Om biene skulle dø ut, ville menneskeheten ikke ha mer enn fire år igjen å leve.”
– Albert Einstein

Ingeniørfruen-om-biedøden

Foto via Pinterest

Har du hørt om biedøden?

Globalt er biedød et stort problem.  Avlinger blir sprøytet for å unngå insektangrep, men den triste bieffekten kan ha vært biedød. EU har derfor innført forbud mot bruk av tre ulike sprøytemiddel som kan stå bak massiv biedød, skriver forskning.no

I følge Landbruk.no er en av tre munnfuller mat direkte eller indirekte pollinert av bier og andre insekter. Det er fordi 84 prosent av ville og kulturelle planter er avhengig av bestøvere. Bier spiller uten tvil en livsviktig rolle i verdens matproduksjon!

Her er en liste fra EcoWatch over 12 planter som vi kan plante for å bidra til å redde biene:

 1. Lavendel
 2. Rosmarin
 3. Salvie
 4. Solhatt
 5. Solsikke
 6. Kattemynte
 7. Lammeøre
 8. Jernurt
 9. Honningurt
 10. Asters
 11. Oregano
 12. Ryllik

Visste du at biene må besøke over 20 millioner blomster for å produsere 1 kg honning?
[Les mer om honning]

Ønsker deg en fin dag!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.