Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Thaisuppe med reker (270-300 kcal)
12179
post-template-default,single,single-post,postid-12179,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Thaisuppe med reker (270-300 kcal)

Denne oppskriften er fra boka 5:2-dietten, som tidligere er omtalt.

Tips fra boka: “Syrlige smaker er en fin motvekt til søtt og fett. Gå for dette smaksregisteret oftere, så vil du automatisk få mindre kalorier. Reker er spesielt godt i denne suppen, men du kan også bruke små fiskeboller eller andre skalldyr.”

Ingeniørfruens-lavkalori-thai-suppe

Foto: Ingeniørfruen

Thaisuppe med reker (270-300 kcal)

(1 porsjon)

  • 1 stilk sitrongress
  • 1 ts fersk ingefær
  • 2 kaffir lime-blader (alt. saften av en 1/2 lime)
  • 5 dl fiskekraft
  • 1/2 ts palmesukker eller agavesirup
  • 1 ss thailandsk fiskesaus
  • saften av 1/2 lime
  • 250 g ferdigpillede reker
  • urtedryss, som fersk koriander, mynte, gressløk eller tahi-basilikum
  • kålstrimler, bønnespirer, gulrotstrimler, kinakålstrimler, vårløkringer etc til servering

Skjær bort den øverste 1/3 delen av sitrongresset, og knus resten av stilken med baksiden av en kjøkkenkniv. Riv ingefæren og mos sammen med kaffir limeblader i en morter. Varm opp fiskekraften og legg i de knuste ferske krydderne og la syde i cirka 10 minutter. Sil av de hele krydderne. Ha deretter i palmesukker, fiskesaus, limesaft og reker. Straks rekene er ferdigkokt, eller varme, er retten ferdig. Spises med urtedryss og tilsett gjerne litt strimlet kål, bønnespirer, sopp, vårløk eller gulrotstrimler.

Her brukte jeg gulrot og kål i strimler, og jeg brukte sitrongress på glass som fikk ligge i suppen og gi smak. Kaffir lime-bladene jeg kjøpte var ikke hele, så her brukte jeg et lite dryss.

Vil du dele dine 5:2-oppskrifter? Hvis vi deler menytips vil vi inspirere andre som går på dietten, samt få flere forslag til menyer selv også. Smart, ikke sant?

Del i kommentarfeltet under, da vel!

Flere 5:2-diettoppskrifter:

  1. 5:2 FROKOST: Skyr med blåbær og kanel (194 kcal)
  2. 5:2-oppskrift: Fiskespidd med balsamicocoleslaw (226 kcal)
  3. 5:2-oppskrift: Rødbetsuppe med eple og pepperrot (116 kcal)
  4. Bringebæris (206 kcal)
  5. Forslag til 5:2-dagsmeny med brød
  6. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 18
  7. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 19
  8. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 20
  9. FROKOST: Grapefrukt og cottage cheese (120 kcal)
  10. Frokost/lunsj på 5:2-dietten: Kalkunrull og egg (153 kcal)
  11. Frosset blåbærskum (72,5 kcal)
  12. Havregrøt-oppskrifter på 5:2-dietten
  13. Kesam, kakao og proteinkjeks (184 kcal)
  14. Kesam med blåbærmos (199 kcal)

Vil du ha flere ideer til 5:2-diettoppskrifter? Ta en titt i denne mappa på Pinterest.

Likte du dette? Del gjerne og følg på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits