Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] Enkel, fløyelsmyk og perfekt guacamole | Marianne de Bourg
11988
post-template-default,single,single-post,postid-11988,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Enkel, fløyelsmyk og perfekt guacamole

FREDAG! Dagens oppskrift er enkel fløyelsmyk og mild guacamole. Typisk taco-tilbehør. Men hvorfor lage guacamole selv? Jo, fordi ferdig guacamole inneholder følgende ingredienser:

“Vann, løk, tomat, solsikkeolje, paprika, modifisert stivelse (E 1442), mysepulver, avokado, salt, jalapanopepper, sukker, hvitløk, konserveringsmiddel (melkesyre), surhetsregulerende middel (glukono-delta-lakton, E 338), aroma, smaksforsterker (natriumglutamat), krydder, maltodekstrin, fortykningsmiddel (xantangummi, E 472, E 450a), fargestoff (E 141, E 100), antioksydant (sitronsyre).”

Det er kanskje like greit å lage sjøl, ja.

Ingeniørfruens-guacamole

Foto: Ingeniørfruen

Jeg har forresten ikke forstått greia med rømme i guacamole. Ikke tomat heller. Jeg liker den rene smaken av avokado best og bruker derfor heller ikke hvitløk i min guacamole. Men er du sugen på hvitløk, blir det heller ikke feil. Bruk ett fedd hviløk.

Slik velger du passe moden avokado:

Står du som meg og klemmer på alle avokadoen i butikken for å være sikker på å velge den mest perfekte? Allikevel har jeg bommet flere ganger. Det er faktisk ikke garantert at spisemoden avokado er moden. En avodao skal være moden når den er forholdsvis myk og gir etter når du presser lett med hånden. Et enda bedre triks er å dobbeltsjekke ved å fjerne stilken. Hullet etter stilken skal være grønt og friskt. Er det blitt sort er det fare for at avokadoen er overmoden!

Guacamole

  • 2 spisemodne avokadoer
  • 1 ss finhakket løk
  • 2 ss eller en skvis limesaft
  • Et dryss salt eller urtesalt
  • Et dryss chilipulver
  • Koriander til pynt

Finhakk løk. Del avokadoen i to, klem ut steinene og grav ut kjøttet med en skje. Ha avokado, løk og limesaft i en lav vid bolle og mos med gaffel. Smak til og juster eventuelt mengden salt, chili og limesaft.

Lag den rett før bruk, slik at den ikke blir brun. Eller gjør som nrk skriverLegg steinen sammen med guacamolen i en boks i kjøleskapet.

Tips til bruk:

Fredag er jo tacodag og står taco på menyen i kveld hos deg kan jeg i tillegg til denne oppskriften på hjemmelaget guacamole, foreslå hjemmelaget tacokryddersalsa med koriander og lavkarbo tortillalomper. Til drikke passer det med en klassisk Margarita eller Margarita med appelsin som har en frisk og søt smak av appelsin, og er en lettere drink.

Guacamole kan dessuten brukes til mer enn taco. Prøv den som dip til tortillachips/nachos, som tilbehør til middag med kjøtt og fisk (knallgodt!), og på tapasbordet. Jeg pleier også å bruke rester til lunsj sammen med egg. Knallgodt!

Denne oppskriften er sukkerfri, lavkarbo, glutenfri, vegetarisk/vegansk og laktosefri/melkefri. Den inneholder ikke egg, nøtter eller soya, og er tillatt på Paleo.

Ha en finfin dag
Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.