Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Superjuicy! – Grønn juicing for en sunnere livsstil
11835
post-template-default,single,single-post,postid-11835,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Superjuicy! – Grønn juicing for en sunnere livsstil

Lær deg å presse frukt og grønnsaker via en juicemaskin eller juicepresse. Øk inntaket av levende og helsebringende mat med grønne, rensende, enzymrike og energigivende drikker. Eller lag juicepops til store og små – supersunn hjemmelagde ispinner stappfulle av vitaminer.

Tittel: Superjuicy! – Grønn juicing for en sunnere livsstil
Sjanger: Mat og drikke
Forfatter: Carina Hultin Dahlmann
ForlagSchibsted Forlag
Pris:  Kr 262 hos AdLibris (ordinær pris kr 299)

Ingeniørfruen bokomtale av boka Superjuicy

[BOKOMTALE]

Forlagets omtale

Juicy! er blitt en kjempesuksess og nå kommer Carina Hultin Dahlmann med oppfølgeren Superjuicy!. Er du ikke bitt av juicebasillen ennå, blir du det nå.

I denne boken ser du hva grønnsaker virkelig gjør for deg – og du får smarte tips til hvordan du kan få i deg de supersunne godsakene på en enkel og kjapp måte.

Oppskriftene i boken er i hovedsak basert på grønnsaker, som gir den virkelig store helsegevinsten.

Fra omslaget

Bli en superjuicer – du også!

Er du ikke bitt av juicebasillen ennå, blir du det nå. Denne boken viser deg hvor bra grønnsaker virkelig er for kroppen din – og du lærer hvordan du kan få i deg de supersunne godsakene på en enkel, rask og velsmakende måte.

Oppskriftene er basert på mye grønnsaker, som gir den virkeli store helsegevinsten. For det finnes ikke noe mer levende, oppbyggende og styrkende for kroppen din enn grønne, basedannende grønnsaker, bladgrønnsaker og spirer, og når de blandes med litt frukt eller bær, smaker de også veldig godt.

I Superjuicy! får du mange fristende oppskrifter på supersunne juicer laget med ferske, sunne råvarer. Du finner også oppskrifter på juicer til deg som trener, juicy supershots og deilige juicepops stappfulle av vitaminer og enzymer – til hele familien.

Min omtale av boka

Hva er juicing?

Juicing er å presse saften eller juicen fra vannholdige frukter og grnønsaker. For å få dette til må man ha en juicemaskin eller på helnorsk:en saftsentrifuge. En juicemaskin må ikke forveksles med en blender. Det er to helt forskjellige redskaper, men man bruker gjerne en blender for å lage smoohites og juicesmoothies med litt tykkere konsistens.

Boka inneholder:

I tillegg til en stor oppskriftsdel inneholder boka informasjon om råvarene, hvilke helsefordeler juicene har, liste over de mest sprøytede grønnsakene/råvarene, om bruk av spirer i juicing, om bløtlegging av nøtter og frø, samt en spørsmål- og svar-del hvor det blant annet står om allergi, om fiberinnholdet i grønnsakene. Et eget lite kapittel tar for seg tilskudd som kan brukes i juicene, som for eksempel spirulina og kokosolje. Suksesshistorier fra ivrige juicere krydrer boka.

Oppskriftene er delt inn i temaene:
 • Energigivende, rensenede og basedannende grønne juicer og juicesmoothies.
 • Styrkende, oppbyggende og fornyende enzymrike juicer og smoothies.
 • Trenings-juicer for en aktiv livsstil.
 • Shots – kjapp og konsentrert næring med helseeffekt.
 • Juicepops – Sunn is med juice på pinne.
Hva jeg liker med boka:
 • Boka passer både for deg som er en dreven juicer og om du er en nybegynner.
 • Boka har vakre bilder og flott styling, noe som er vesentlig for en kokebok.
 • Boka er svært informativ og forfatteren forteller hele tiden hva, hvorfor og hvordan.
 • Boka har en informasjonsdel og en oppskriftsdel, mao. alt du trenger for å juice.
 • Jeg liker at bokas hovedfokus er på grønnsaker og ikke frukt.
 • Jeg liker at alt er godt forklart, for eksempel – hvor mye er en centimeter ingefær…?
 • Jeg liker at forfatterens bakgrunn som kostholdsveileder gir nyttig informasjon om ernæring og helse.
 • Jeg ble superinspirert av oppskriftene på shots som kan brukes som medisin.
Om forfatteren:

Carina Hultin Dahlmann er utdannet personlig trener og kostholdsveileder fra Universitetet i Agder. Hun er også Norges første juiceterapeut og har tidligere skrevet boken Juicy!

Du kan også lese om mitt intervju med Carina Hultin Dahlmann, som forteller om at hun er rå på  å spise grønnsaker, holder seg unna meieri- og glutenholdige matvarer, samt hva hennes “guilty pleasure” er…

Nå har jeg blitt inspirert til å lage juice, særlig oppskriftene på shots med ekstra helseeffekt!

Håper du ble inspirert også!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

 

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits