Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] Devils on a horseback - dadler i bacon | Marianne de Bourg
11649
post-template-default,single,single-post,postid-11649,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[MAT] Djevler på hesteryggen – dadler i bacon

Devils on a horseback (Djevler på hesteryggen) er finfin fingermat, perfekte til tapas! Småretten som består av dadler svøpt i bacon lages i mange ulike varianter. Ofte er dadlene fylt med en mandel, spicy mangochutney, blåmuggost eller pekannøtter.

Ingeniørfruens-dadler-i-bacon-eller-devils-on-a-horseback

Foto: Ingeniørfruen

(De søte barte-cocktailpinnene er kjøpt på TGR. Vi lagde tapas til overraskelsesbursdag for eldstesønnen som fylte år i påsken).

Mine “djevler” lagde jeg med pekannøtter som er en ganske vanlig amerikansk variant. De lett bitre nøttene skaper en fin kontrast til de søte dadlene og det salte baconet.

Dadler i bacon

(ca 1 stekebrett)

  • 1 pakke med store, myke dadler
  • 1 pakke bacon
  • 1 pose pekannøtter

Sett ovnen på 200 grader. Del bacon i passende biter til å passe rundt dadlene. Skjær et snitt på langs i dadlene, fjern stenene og stikk inn en pekannøtt i hver daddel, ha bacon rundt og fest kantene med en cocktailpinne. Stekes i 6 minutter, ta dadlene ut og snu dem før du steker i 6 minutter til. Serveres helst varme, men kan også inngå som kaldmat på et koldtbord.

Ingeniørfruens-djevler-eller-dadler-i-bacon

Foto: Ingeniørfruen

Bon appétit!

 

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits