Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Dip med Sriracha (og hva er egentlig Sriracha?)
11536
post-template-default,single,single-post,postid-11536,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Dip med Sriracha (og hva er egentlig Sriracha?)

Har du smakt Sriracha? 

Sriracha, også kalt rooster eller cock sauce i USA – en sterk chilisaus laget av en pasta av solmodne chilipepper, hvitløk, eddik , sukker og salt.

Ingeniørfruens-to-diper-med-Sriracha

Foto: Ingeniørfruen

Sausen, som er oppkalt etter byen Si Racha i Thailand  hvor Sriracha ofte blir brukt som dip, spesielt til sjømat, og i vietnamesisk mat brukes Sriracha gjerne på stekte nudler, i sauser og på vårruller.

Og her kommer det geniale. En flaske Sriracha smaker mye og koster lite. Det vil si at du får mye smak for pengene og sausen er dermed perfekt å ha i kjøleskapet for studenter og andre som har et lite matbudsjett. En flaske er svært drøy, koster kr 39 og du har den lenge!

Tips til bruk

Sånn kan du bruke Sriracha:

  • Som dip
  • Som marinade
  • I supper og sauser
  • På pizza og pasta
  • På pølser og hamburgere
  • I Bloody Mary (må prøves!)

Her har du to superenkle typer dip med Sriracha, én med rømme og én med majones:

Sriracha rømmedip

Rømmedip med Sriracha kan brukes til tex mex-mat som taco, nachos, quesedillas eller som en spicy variant av rømme i gryteretter.

(1 kopp)

  • 1 kopp rømme
  • 1/4 kopp Sriracha

Miks rømme og Sriracha i en bolle og sett kjølig dersom den ikke skal brukes med en gang. Holder i opptil én uke.

Mitt tips: Oppskriften sier 3/4 rømme og 1/4 kopp Sriracha og det ble skikkelig hot! Prøv først med 1 kopp rømme til en kvart kopp Sriracha.

Ingeniørfruens-to-gode-diper-med-Sriracha

Foto: Ingeniørfruen

Sriraracha majonesdip

Denne majonesdipen kan brukes på burger eller som dip til pommes frites eller i salat med egg eller tunfisk.

(1 kopp)

  • 1 kopp majones
  • 1/3 kopp Sriracha
  • 1 ss friskpresset limejuice

Miks alle ingrediensene i en bolle og justér med limejuice etter smak. Settes kaldt i kjøleskap og oppbevares i opptil to uker.

Mitt tips: Oppskriften sier 2/3 kopp, majones-jeg justerte til 1 kopp.

PS – Ha gjerne over i en ren bolle før servering.

Oppskriftene er fra kokeboken The Sriracha Cookbook hvor Sriracha-sausen er hovedingrediens.

Jeg har kjøpt min Sriracha i den lokale asiamatbutikken, men du kan også få kjøpt Sriracha på Krydderia.no

Har du smakt Sriracha…?

Ha en fin dag
Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits