Hjem   Om meg   Kontakt
Amme-te | Marianne de Bourg
11669
post-template-default,single,single-post,postid-11669,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Amme-te

Ammete av anis, fennikel og karve er et kjent kjerringråd innen folkemedisinen for å øke melkeproduksjonen hos ammende mødre som har lite melk.  Urtene skal også gi mindre luft i magen hos babyen og kan prøves ved kolikk.

Ingeniørfruens-oppskrift-på-ammete

Krus Contrast fra Royal Copenhagen i yndlingsfargen korall. Den søte tesilen er kjøpt hos Indiska / Foto: Ingeniørfruen

Jeg drakk ammete to-tre ganger om dagen da jeg ammet begge barna (så ofte jeg rakk innimellom amming og stell av baby…).

Ammete

(2 kopper)

 • 1 ts anisfrø
 • 1 ts fennikelfrø
 • 1 ts karve

Trekkes i kokende vann i ti minutter.

Eventuelt kjøp ammete fra Helios som inneholder anis, fennikel, karve og brennesle. Yogi Tea har også en ammete i sitt sortiment (jeg elsker Yogi Tea!), som i tillegg til ovennevnte urter inneholder kamille og bukkehorn.

Jeg drakk også te av bukkehorn eller bukkehornkløver som øker melkeproduksjonen, samt er betennelsesdempende og kan forhindre brystbetennelse.
Bruk 1 ts til en kopp kokende vann.

Har du andre råd for å øke melkeproduksjonen?

Ha en fin dag

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

2 Comments
 • Silje

  24/04/2014 at 1:49 pm Reply

  Vørterøl og havregrøt skal visst hjelpe, men jeg har ikke prøvd det selv :)

  • Marianne

   25/04/2014 at 8:58 am Reply

   Vørterøl har jeg også hørt om, men det var gått i glemmeboka :D. Vørterøl er laget av blant annet humle, som inneholder fytoøstrogener. Det samme gjør bukkehornkløver. Fytoøstrogener skal være gunstig for det kvinnelige hormonsystemet også ved PMS og overgangsalder. Kanskje fytoøstrogenrik mat er en fellesnevner…..? Det må jeg grave litt i :D. Takk for tips, Silje :). Jeg prøvde forresten akupunktur og homeopati for å øke melkeproduksjonen, men kan ikke huske at/om det hjalp…

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits