Hjem   Om meg   Kontakt
MegaRed krillolje - et nytt omega 3-produkt | Marianne de Bourg
11635
post-template-default,single,single-post,postid-11635,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

MegaRed krillolje – omega 3-produkt

Jeg tar tilskudd av omega-3 hele året. Omega-3 er ikke bare svært viktig mot
infeksjoner og betennelser, den
 er også viktig for en optimal fettforbrenningen.
[Hva demper betennelse?] + [
Les mer om de gode omega 3-kildene]

Ingeniørfruen-tipser-om-MegaRed-omega-3-av-krillolje

En omega 3-nyhet på markedet:

Krilloljen MegaRed er en ny generasjon omega-3 på markedet. Det er en liten pille (superlett å svelge – hurra!) som ikke fører til fiskerap, ettersmak av fisk og oppstøt.

MegaRed omega-3 kosttilskudd finnes på apoteker, i helsekostbutikker og dagligvarebutikker. Veiledende pris er kr 149,90 for en pakke med 300 mg/30 kapsler og 279,90 NOK for en pakke med 500 mg/40 kapsler.

Hva er krill?

Krill er et rekeliknende krepsdyr, som primært finnes i det kalde havet omkring Antarktis. Krill er spesielt rik på omega-3 og det røde fargestoffet astaxhantin, en av naturens kraftigste antioksidanter. Ettersom krill hovedsakelig lever av planteplankton, befinner krepsdyret seg nederst i næringskjeden. Denne plasseringen på næringskjeden og renheten av det arktiske hav, betyr at krill inneholder vesentlig færre tungmetaller enn rovfisk som for eksempel laks.

Bærekraftig fangst:

Krilloljen i MegaRed stammer fra bærekraftig fiskeri, sertifisert av Marine Stewardship Council (MCS). Det garanterer at krillen er fanget i overensstemmelse med gjeldende globale miljøstandarder innen fiskeri.

Hva er omega-3?

Omega-3 inneholder tre fettsyrer: ALA, EPA og DHA. ALA (alfa-linolensyre) finnes normalt i planter og alger. Dyr og fisk som spiser planter og alger kan omdanne omega-3-fettet til omega-3 av høyeste kvalitet, nemlig EPA (icosapentaensyre) og DHA (dokosahexaensyre). Det kan menneskekroppen kun gjøre i små mengder. Omega-3-fettsyrer, spesielt EPA og DHA, er aktive i mange biologiske prosesser og hjelper til med å vedlikeholde funksjonen i kroppens celler. Studier viser at omega-3 kan bidra til å opprettholde hjertets normale funksjon.

For mye omega-6 / for lite omega-3

Forskning viser at det høye forholdstallet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer sammenfaller med en rekke negative helseeffekter, blant annet økt risiko for hjerte- og karsykdommer, kreft og betennelsestilstander som inngår i livsstilssykdommene. Forskning viser også at hvis man bedrer balansen mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer, enten ved et større inntak av marine omega-3 fettsyrer og eller mindre inntak av omega-6, reduserer man dødsrisikoen for mennesker som allerede er blitt syke. Dette gjelder særlig for hjerte-kar sykdom.

I dag er forholdstallet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer i det vestlige kostholdet mellom 10:1 og 20:1. Det betyr at vi får i oss inntil 20 ganger så mye omega-6 fettsyrer som omega-3 fettsyrer. Det anbefalte forholdstallet er 5:1. Vi bør altså ikke spise mer enn 5 ganger så mye omega-6 fettsyrer som omega-3 fettsyrer.
Kilde: NIFES

Hvorfor spiser vi så mye omega-6 fettsyrer?

Det moderne landbruket og industrialiseringen har gjort tilgangen på kornprodukter, soya og andre planteråvarer med mye omega-6 fettsyrer mye lettere. Dette har ført til at innholdet av omega-6 fettsyrer er økt i mange typer mat, som kjøtt, egg og melkeprodukter. Samtidig ser vi i Norge en stadig økende trend i økt inntak av kjøtt, samtidig som inntaket av fisk og annen sjømat ikke har økt vesentlig. Enkelte befolkningsgrupper, som barn, unge og gravide, spiser nesten ikke fisk i det hele tatt.
Kilde: NIFES

Hvor mye omega-3?

Det er langt fra enighet blant ekspertene om hva som er optimal dose for omega-3-tilskudd. Denne  er individuell og kommer an på blant annet bakgrunnsinntaket av både omega 3 og 6 (i og med at den innbyrdes balansen mellom de to familier av fettsyrer er helt vesentlig) og helsetilstanden generelt. Ved inflammasjonstilstander (herunder overvekt, diabetes, insulinresistens, astma, allergier, eksem, psoriasis, koronarsykdom, men også psykiske problemer som depresjon og schizofreni) kan det være nødvendig med langt større doser.
Kilde: Fedon.no

Alle bør ta omega-3
Jeg har klokkertro på omega-3 og mener at dette er det viktigste kosttilskuddet alle bør ta blant annet fordi industrialisering og moderne landbruk har gjort at innholdet omega-6 i mat har økt, vi spiser for lite fisk i forhold til kjøtt og fordi blant annet infeksjoner, overvekt, allergier, depresjon og diabetes skyldes for mye omega-6/for lite omega-3.

Tar du omega-3? Jeg gikk tom for omega 3-kapsler i påsken og  starter med en boks MegaRed krillolje i dag. (Siden jeg har problemer med å svelge store piller, liker jeg at de nye pillene med omega-3 er små og lette å svelge, samt at jeg slipper fiskerap…).

Ha en fin dag!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

3 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits