Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Baileys Brûlot – en vårlig vri på Baileys og kaffe
11532
post-template-default,single,single-post,postid-11532,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Baileys Brûlot – en vårlig vri på Baileys og kaffe

En av Norges beste bartendere, Jesper Høst, har laget en drink som er perfekt i hytteveggen når vårsola varmer ansiktet. 

Våren en av sesongene vi kjøper mest Baileys og de fleste nordmenn nyter Baileys med kaffe eller alene, med eller uten is. Er det kanskje på tide å eksperimentere litt med denne velkjente drinken? Jespers variant kan garantert sørge for vårens smakshøydepunkt.

– Jeg har valgt å lage en oppdatert versjon av Baileys og kaffe, en som passer godt i vårsola, sier Jesper. Han har tilsatt kremlikøren appelsin, stjerneanis og god kaffe.

Ingeniørfruen-tipser-om-oppskrift-på-varm-påskedrink-baileys-brulot– Baileys har den egenskapen at den tar mye av smaken fra andre produkter som den blandes med. Derfor er det viktig å finne produkter som kan komplimentere den karakteristiske smaken, forteller Jesper

Her har du Jespers vårlige Baileys-variant:

Baileys Brûlot
 
(1 krus)
Ingredienser
  • 10cl nybrygget kaffe
  • 5cl Baileys Irish Cream
  • 1cl Grand Marnier
  • 3 stjerneanis
  • 3 appelsinskall
Sånn gjør du
  1. Tilsett Grand Marnier, anis og appelsinskall i en kjele og sett kokeplata på middels varme.
  2. Etter 2-3 minutter, eller når det begynner å bli varmt, tenn på blandingen med en lang fyrstikk (forsiktig med fingrene!) og la det brenne i 10-15 sekunder.
  3. Hell kaffen over slik at flammen slukner, og tilsett deretter Baileys.
  4. Når blandingen er god og varm helles den i koppen og serveres i solveggen.

Vær så go’ å nyt!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits