Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sursøtt godteri à la sure føtter
11551
post-template-default,single,single-post,postid-11551,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sursøtt godteri à la sure føtter

Hjemmelaget sursøtt godteri, det vil si sure føtter eller surt gummigodt i gult er vel perfekt i påskeegget? Disse sure føttene er dessuten ganske så elegante. Se bare her.

Ingeniørfruens-sure-føtter

Foto: Ingeniørfruen

Sure føtter formet som sko. Morsomme, ikke sant? De er laget i en konfektform jeg kjøpte på TGR i København for et år eller to siden. Mine sure føtter er ikke bare supersure, men også supergode. Og de inneholder ingredienser jeg vet hva er.

Ferdigkjøpte sursøtt godteri inneholder: Sukker, glukosesirup, modifisert potetstivelse, gelatin (svin), syrer (E296, E330), aromaer, fargestoffer (E100, E120, E141, E160e).

Lag heller selv:

Sursøtt godteri à la sure føtter

(Blir nok til 1 stor eller 2-3 små godteriskåler)

Først et tips: Kjøp de sitronene som er modne og mørke gule. De er lettest å presse ut saften av.

  • 10 blader gelatin (1 pakke)
  • 2 dl sitronsaft (fra ca 3 modne og saftfulle sitroner)
  • 0,5 dl vann
  • Skallet av en halv sitron
  • 1-2 ss Tagatesse
  • Eventuelt noen dråper gul matfarge

Legg gelatinbladene i en bolle med kaldt vann og sjekk tiden (de skal ligge i bløt i ti minutter). Riv sitronskall. Press sitronsaft til du har 2 desiliter.

Ha sitronsaft, vann, sitronskall og Tagatesse i en kjele, smak til om det er søtt nok og ha eventuelt i mer søtstoff. Varm opp til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinbladene, ha dem oppi kjelen med den varme væsken og rør til gelatinen er oppløst.

Ha over i konfektformer eller en stor lav form og sett til avkjøling i kjøleskap eller en halvtime i fryseren.

Ingeniørfruens-sukkerfri-lørdagsgodt-sure-føtter

Foto: Ingeniørfruen

Tips: Hvis du bruker små konfektformer som denne jeg har brukt til disse skoene, er det lurt å helle over geleen i et litermål eller mugge slik at det blir lettere å treffe de små åpningene i formen.

Ingeniørfruens-sursøte-gummigodt-a-la-sure-føtter

Foto: Ingeniørfruen

Har du ikke konfektformer kan du bruke en lav vid form slik at du kan stikke ut eller skjære i ruter når geleen har stivnet. Det er kanskje enda enklere.

Nyt!

PS – Disse sursøte godteriene er garantert bedre for tennene enn ferdigkjøpt godteri som både inneholder sitronsyre og sukker. Sukker er jo ikke kjent som tennenes beste venn…

Det er mulig man burde ta en tannpuss eller nøytralisere syren i munnen etter å ha spist godteri med sitronsaft eller godteri generelt. Hva tror du? Bare så synd å ødelegge godterismak (og kos!) med tannpuss.

Denne oppskriften er sukkerfri, lavkarbo, lavkalori, glutenfri og laktosefri/melkefri. Den inneholder ikke nøtter, egg eller soya. Paleo dersom du bruker honning istedenfor Tagatesse.

Ha en fin dag!

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

7 Comments
  • Anita

    17/04/2014 at 3:28 pm Reply

    Hej jättefin blogg som du har! Nu finns det både en Blog Hop och en giveaway på min blogg om du skulle vilja delta! http://gladalinjen.blogspot.se/2014/04/blog-hop-blowout.html

    • Marianne

      21/04/2014 at 6:02 pm Reply

      Hei og takk for interessen! Jeg er ikke så kjent med hva en Blog Hop er, men jeg går inn og titter :0)

  • […] Sukkerfrie sure føtter […]

  • Anonymous

    10/06/2014 at 9:18 pm Reply

    Hei! Vil berre seia at den oppskrifta ikkje er vegetarisk sida den inneheld gelatin.

    • Marianne

      10/06/2014 at 9:30 pm Reply

      Det har du helt rett i – tusen takk for innspill! Det er bra at det er noen kloke hoder der ute som følger med, og jeg har rettet nå opp :)

      Vegetarianere og veganere kan bruke agar-agar, som er et vegansk/vegetarisk alternativ til gelatin.

      Jeg fant mengdeforholdet væske og agar-agar i bloggen Frie Kaker: “0,1x agar: Vei opp 10 g agar og 100 g vann i en liten kjele. Kok opp under omrøring, og la blandingen syde rett under kokepunktet i 1-2 minutter eller til blandingen har svellet til en fast masse. Oppbevar blandingen i en tett beholder i kjøleskap i noen dager. 5 g av denne blandingen tilsvarer en plate gelatin”.
      (Link: http://www.friekaker.no/?p=395)

      Håper det kan være til hjelp for vegetarianere og veganere som vil lage sure føtter :)

  • Anonymous

    06/01/2015 at 11:38 pm Reply

    Hei!
    Kjempefin blogg! De sure føttene så skikkelig gode ut! Etter at jeg fant ut at sukker er en migrenetrigger for meg har jeg lært meg å bruke sunne alternativer til sukker

    • Marianne

      07/01/2015 at 7:46 am Reply

      Så bra at du har funnet en løsning på migreneplagene! Sukker er jo dessuten bra å kutte ut uansett :0)

      For meg kan tunge rødviner (med mye histaminer) være en trigger. Særlig under menstruasjonen og de par siste dagene før. Da er det best å være svært forsiktig med å drikke rødvin. Kanskje det er et tips du kan ha nytte av også :0)

      Takk for skryt og kommentar!

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits