Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sukkerfri lavkarbo geléostekake
10649
post-template-default,single,single-post,postid-10649,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Sukkerfri lavkarbo geléostekake

Geléostekake med bunn av malte mandler og sukkerfritt gelélokk. En klassisker på festbordet!

Kaken kan lages med flere typer lettgeleer. Den kan også lages med fun light og gelatinplater, og med hjemmelaget gelé av bær og gelatin – som blir best på smak og sunnest da den er uten tilsetningsstoffer.

Ingeniørfruens klassiske lavkarbo geleostekake uten sukker

Foto: Per Erik Jæger

Confecta tre typer lettgelé, med smakene; lime, ananas og jordbær. Lime blir aller best (ananas som nummer to). Eldorado har smakene jordbær og bringebær i sitt sortiment og her er jordbær litt tam på smak, og derfor bringebær best.

Slik lager du kaken:

BUNN:

  • 3 ss smeltet smør blandes med 
  • 1,5 kopp malte mandler eller andre nøtter

Trykkes ut i en rund kakeform og settes i kjøleskapet

OSTEKAKE:

  • 1 beger seterrømme
  • 1 pk kremfløte
  • 1 pk Philadelphiaost
  • 1 pk Confecta sukkerfri lime-gele (eller lag geleen selv, se nedenfor)
  • Søtningsstoff etter smak, begynn med 1 ss; SukrinMelis, Sukrin Gold, Tagatesse

GELÉLOKK:

  • 1 pk Confecta sukkerfri lime-gele (eller lag geleen selv, se nedenfor)
  1. Kok den ene pakken med gele med HALV mengde vann. Avkjøles uten å stivne. Pisk fløten stiv. Sett tilside. Pisk sammen rømme og ost. 
  2. Bland kremen og ostemassen på lav hastighet. Ha den avkjølte geleen i en tynn stråle i massen mens mikseren går på laveste hastighet.
  3. Smak til med søtstoff og hell kremen over nøttebunnen. Sett i kjøleskapet i et par timer, til den er stiv.
  4. Lag den andre pakken med gele med HALV mengde vann. Når den er avkjølt og kaken er stiv, helles den over kaken som et lokk. La det stivne helt.
  5. Pynt gjerne med bær eller frukt under eller over lokket, eller sprøyt topper med krem rundt kaken.

Tips: For en kake med mindre kalorier kan du bytte ut seterrømme med lettrømme og Philadelphiaost med lett Philadelphia.

Slik lager du gelé selv

  • 200 g friske eller frosne bær 
  • ca 1 dl Sukrin eller 1/2 dl Tagatesse
  • 2,5 dl vann eller eplejuice (+ litt til å røre ut gelatinpulveret)
  • 1 pose gelatin

Kok opp bær, Sukrin og vann, og mos bærene med en sleiv. La det småkoke i ca fem minutter. Ta kjelen av varmen. Press bærene igjennom en sil. Rør inn gelatinpulver i litt vann/eplejuice til det er helt oppløst, og ha denne blandingen i geléen. Når geléen er avkjølt og kaken er stiv, helles den over kaken som et lokk. La det stivne helt.

Håper den kan friste!

 

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



6 Comments
  • Nille

    06/04/2014 at 8:00 am Reply

    Stilig ! Key Lime Cheesecaken jeg pleide å lage i gamle dage. Må ta den frem igjen :) Hva har du lagd et fule gelelokket av ?

    • Marianne

      06/04/2014 at 8:26 am Reply

      Denne ostekaken er jo en klassiker, men vet du hvor kaken opprinnelig kommer fra…?

  • Nille

    06/04/2014 at 8:01 am Reply

    Oooops – det GULE skulle det stå. Får ikke til å rette :D

    • Marianne

      06/04/2014 at 8:07 am Reply

      Dette bildet er flere år gammelt, så jeg er jammen ikke sikker på om det var en oransje fun light-variant eller ananas-geléen fra Confecta med noen dråper konditorfarge/matfarge. Den blir ikke så guloransje med ananasgeléen til Confecta i hvert fall. Eller det kan være bildet som lyver litt… :)

  • May-Lis

    07/04/2014 at 9:08 pm Reply

    Når du lager geleen selv lager du den 2 ganger. En for å blande i kaken å en som lokk

    • Marianne

      09/04/2014 at 10:03 am Reply

      Riktig, jeg lager geleen to ganger. Retter oppskriften, ser at det er uklart. Takk for innspill :0)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.