Hjem   Om meg   Kontakt
Kokosboller | Marianne de Bourg
11225
post-template-default,single,single-post,postid-11225,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Kokosboller

Dette er en oppskrift i serien LØRDAGSGODT der jeg lager sunne alternativer til lørdagsgodt for store og små. 

Kokosboller er søte, myke og det føles nesten forbudt å spise dem fordi jeg blir klissete på fingrene. Kokosboller er trøstemat og perfekt lørdagsgodt.

Med denne sukkerfrie varianten er det ingenting å lure på. Eggehviter og gelatin inneholder rent protein, så dette vil jeg kalle både muskelmat og treningsmat i tillegg til godteri. Minimalt med karbohydrater gjør dem lavkarbo også. Du kan lage sjokoladeboller om du dropper kokosen.

Ingeniørfruens sukkerfrie kokosboller

Foto: Ingeniørfruen

Kokosboller er ganske enkelt og raskt å lage, men det kan være litt vanskelig å dem like perfekte som kjøpekokosboller (det ser du av den rare formen mine fikk).

Jeg var usikker på fremgangsmåten og leste i en kokebok at den skulle settes kaldt i et par timer uten at det sto noe om at eggehvitemassen skulle formes først. Dette er vesentlig, tro meg. Det blir nemlig vanskelig å forme eggehvitemassen til flotte runde boller når den er stiv. Men godt blir det jo uansett!

Kokosboller

Nok til en porsjon lørdagsgodt – eller ca 20 stykker avhengig av hvor store du lager dem

  • 4 eggehviter
  • 3 ss Tagatesse eller annet foretrukkent søtstoff
  • 3 dråper stevia med vaniljesmak
  • 5 plater gelatin
  • 200 gram mørk sjokolade, gjerne 85%
  • 3 ts kaldpresset kokosolje
  • Kokosmasse

1. Bløtlegg gelatin og pisk eggehvitene Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann mens du pisker eggehvitene stive med en kjøkkenmaskin. De er stive når bollen kan holdes opp ned og massen ikke siger eller renner. Tilsett deretter Tagatesse og stevia, og pisk til det er godt blandet inn i eggehvitemassen. Det er nå du ikke bare kan, men bør ta en smak på marengsen – er den søt nok? Hvis ikke – ha i mer søtt! Et bra triks er å la de som skal spise herligheten smake, for eksempel mann og barn.

2. Varm gelatin og ha den i eggehvitemassen Nå bør gelatinplatene ha blitt bløte etter å ha ligget i vann i ca 10 minutter. Ta dem opp og klem vannet godt av. Kok opp litt vann i en vid kjele og plasser en liten bolle som tåler varme med gelatinplatene oppi i kjelen. Rør til gelatinen er flytende, ta den ut og la den avkjøles litt. Hell deretter gelatinplatene i en tynn stråle i eggehvitemassen mens vispen går.

3. Lag boller av eggehvitemassen Ha bakepapir på et stekebrett og smør det med kokosolje. Ha eggehvitemassen i en brødpose. Sett brødposen i et litermål, så er det lettere å få eggehvitemassen oppi. Ikke fyll den for full. Vri deretter posen rundt i toppen slik at fyllet ikke tyter (!) opp. Klipp av ca én cm eller to i hjørnet og sprøyt fine topper på bakepapiret. Sett brettet med kokosbollene kaldt mens du rydder kjøkkenet.

4. Smelt sjokolade og ha over bollene Når kokobosllene har stått kjølig en times tid, smelter du sjokolade og kokosolje i en liten teflonkjele eller på lav effekt i mikrobølgeovnen. La sjokoladen avkjøles før du dypper dem i sjokolade – eller heller sjokoladen over. Jeg helte over og det var vanskelig å få sjokoladen til å dekke. Strø kokos over til slutt og la dem avkjøles skikkelig i kjøleskapet. Når du skal løfte kokosbollene fra stekebrettet kan du eventuelt ha litt kokosolje på stekespaden hvis de viser tendenser til å sette seg fast.

Tips: Tro ikke nødvendigvis at kokosbollene dine blir like fine som de du ser i kokebøkene… ;0)

Disse kokosbollene er lavkarbo, lavkalori, vegetariske og melkefrie om du bruker melkefri sjokolade.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du denne oppskriften? Da kan du dele bilde og link med en venn på Facebook eller Pinterest! Følg meg gjerne på Pinterest , bli fan av bloggen på Facebook og registrer e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” øverst til høyre under bildet av meg. Da mottar du blogginnleggene mine på e-post. Takk for lesing & deling! 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.