Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] FROKOST: Kortreist smoothie med norske ingredienser | Marianne de Bourg
11292
post-template-default,single,single-post,postid-11292,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[MAT] FROKOST: Kortreist smoothie med norske ingredienser

Hva synes du om supermattrenden? Er det mer supert å spise mat fra Brasil enn fra Buskerud? 

Smoothie er jo ypperlig som base for å hive oppi alle mulige sunne (og ofte eksotiske) ingredienser, for eksempel acaialoe vera-konsentratgojibærkokosolje og spirulina.
Jeg lager stadig smoothies i alle mulige varianter, ofte med eksotiske ingredienser:

  • Smoothie med kakao og hasselnøttsmør som har forførende egenskaper fra den peruanske roten maca som er et afrodisikum.
  • Bli bra-smoothie med betennelseshemmende og immunstyrkende egenskaper fra blant annet det antioksidantrike pulveret lucuma fra Sør-Amerika.
  • Helbredende god morgen-smoothie med blåbær og banan som inneholder omega-3 og antioksidanter fra tørket acai-pulver som er et bær fra den brasilianske regnskogen.

Men det behøver ikke være pulver fra Peru eller bær fra Brasil, vi har (super) supermat her hjemme også. Så hvorfor ikke lage en supersunn, heilnorsk smoothie av kortreist norsk supermat?

Ingeniørfruens-heilnorske-smoothie-med-kefir-og-bær

Krus Contrast i den fantastiske fargen Coral fra Royal Copenhagen. Kruset i porselen og silikon koster kr 153 hos RoyalDesign.no / Foto: Ingeniørfruen

Som sagt, så gjort.

Selv om smoothie egentlig ikke er mat (jeg liker å tygge maten min), kan jeg godt drikke en forfriskende smoothie om sommeren når jeg har lyst på frukt og bær, eller som en enkel og grei frokost når jeg trenger noe som er kjapt å få i seg. Eller rett etter trening når det er lenge til middag.

Heilnorsk smoothie med norske ingredienser

(1 porsjon)

  • En liten håndfull frosne blåbær
  • En liten håndfull frosne kirsebær
  • 2 dl kefir
  • 1 ss norsk honning (eller mer, smak til!)
  • 1 ts nypepulver
  • Eventuelt knuste tørkede bringebær på toppen (Just Raspberries fra Meny)

Miks i blender. Eller stavmikser i en høy beholder, men da bør bærene være halvtint for at stavmikseren skal klare jobben.

Ingeniørfruens-smoothie-med-kefir,-bær-og-honning

Foto: Ingeniørfruen

Norsk supermat:

Blåbær er bra for synet, for hjertet og for immunforsvaret.

Kirsebær er rik på antioksidanter som bekjemper bakterier og virus.

Kefir virker som et probiotika ved å nære de gode tarmbakteriene og er dermed gunstig for immunforsvaret.

Honning har antibiotiske egenskaper og skal virke gunstig effekt på de probiotiske bakteriene i tarmfloraen, samt være et afrodisiakum.

Nype har en anti-inflammatorisk effekt og reduserer betennelsestilstander i kroppen.  De inneholder lykopen og antioksidanter og har blitt brukt tradisjonelt ved begynnende forkjølelser, influensa og som en tonisk drikk. Nypepulver skal redusere leddsmerter.

Ha en fin dag!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-drikke-bøker-kropp-matoppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori-hjemmelaget-naturlig-sunn-ma-og-oppskrifter

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du denne oppskriften? Da kan du dele bilde og link med en venn på Facebook eller Pinterest! Følg meg gjerne på Pinterest , bli fan av bloggen på Facebook og registrer e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” øverst til høyre under bildet av meg. Da mottar du blogginnleggene mine på e-post. Takk for lesing & deling! 

 

4 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.