Hjem   Om meg   Kontakt
Sukkerfri marsipan med sjokoladetrekk | Marianne de Bourg
9337
post-template-default,single,single-post,postid-9337,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sukkerfri marsipan med sjokoladetrekk

Disse påskeeggene av marsipan med sjokoladetrekk er virkelig nydelige! Og det enda jeg i utgangspunktet ikke liker marsipan…

Det er ikke så dumt å erstatte noe av det kjøpte godteriet med hjemmelagd som er litt sunnere. Følg med for flere oppskrifter på påskegodt fram mot påske!

Ingeniørfruens hjemmelagde påskeegg med masipan og sjokolade

Foto: Ingeniørfruen

 

Påskeegg med marsipan og sjokoladetrekk

Sjokoladetrekk

 • 1 plate mørk sjokolade, gjerne 85%
 • 1 ts kaldpresset kokosolje

Pynt

 • 1/4 dl Sukrin
 • Noen få dråper gul matfarge (fås kjøpt hos blant annet Cacas)

Bland alt i en food processor. Prøv først med 2 eggehviter og tilsett eventuelt én til dersom deigen ikke samler seg. Eller juster med mer mandelmel hvis deigen blir for våt. Smak til med sukker! Jeg synes denne mengden sukker var passe, mens andre her hjemme syntes at det ikke var søtt nok…

Brekk sjokoladebitene i biter og smelt dem på svak varme i kokosolje i en liten kjele med teflonbunn. Ha et par-tre egg i kjelen og snu dem rundt slik at sjokoladen dekker hele. Ta dem opp med en gaffel og legg dem på matpapir på et fat. Sett fatet i kjøleskapet til det begynner og stivne. I mellomtiden farger du Sukrin med gul matfarge. Ta ut eggene og dryss over den gule pynten før sjokoladen har stivnet.

Tips: Jeg hadde problemer med å få den gule pynten til å feste seg uten å smelte i sjokoladen, ha derfor sukkeret på før sjokoladetrekket er stivnet helt.

God påske fra Ingeniørfruen

Foto: Ingeniørfruen

Marsipaneggene er lavkarbo og sukkerfrie, glutenfrie, laktosefrie/melkefrie (sjekk sjokoladen du bruker!) og Paleo.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Da kan du dele bilde og link med en venn på Facebook eller Pinterest! Følg meg gjerne på Pinterest , bli fan av bloggen på Facebook og registrer e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” øverst til høyre under bildet av meg. Da mottar du blogginnleggene mine på e-post. Takk for lesing & deling! 

2 Comments
 • Roy Einar Moland

  18/04/2014 at 6:32 pm Reply

  Kokesjokolade er ikke sukkerfri. Heldigvis har de fleste større supermarkeder sukkerfri sjokolade (72%) fra merket Plamil. Den er søtet med Stevia.

  • Marianne

   21/04/2014 at 9:18 am Reply

   Nei, det er sant. Jeg bruker heller aldri kokesjokolade fra f.eks Freia. Jeg bruker noen ganger mørk sjokolade 85% fra Lindt, denne inneholder svært små mengder sukker, slik at fordelt på en hel kake – og mange kakespisere, blir kaken så godt som sukkerfri. Det fungerer i hvert fall bra for folk som går på lavkarbo. Men Stevia er selvfølgelig et bedre sukkeralternativ. Bra tips og bra med våkne lesere :0)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.