Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Enkel og billig wok med fiskeboller (kr 21,78)
10894
post-template-default,single,single-post,postid-10894,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive,er-recipe

Enkel og billig wok med fiskeboller (kr 21,78)

Denne fiskebollemiddagen er enkel, sunn og billig – og den gjør godt for magen.

Mat på budsjett trenger ikke være kjedelig når kraftige smaker fra øst piffer opp milde fiskeboller fra vest. Studentmat på sitt beste, tenker jeg.

Panneretten kan tilberedes i wok eller stor stekepanne (som jeg gjorde). I wok brukes sterkere varme og kortere steketid, det er hele forskjellen.

Ingeniørfruens-enkle,-billige-og-sunne-studentmat---wok-med-fiskeboller

Foto: Marianne de Bourg

PÅ BUDSJETT: Enkel og billig wok med fiskeboller (kr 21,78)
 
Oppskrift: Middag
Porsjoner: 1
Ingredienser
  • ½ løk
  • 1 gulrot
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 1 bunt vårløk
  • En tynn skive frisk ingefær
  • ½ boks fiskeboller (spar på kraften!)
  • Smør eller olje til steking
  • Litt hakket koriander til pynt
  • Saus:
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • ½ lime, saften
  • Frisk koriander og eventuelt sesamfrø til pynt
Sånn gjør du
  1. Finhakk løk og hvitløk, skjær gulrot og paprika i staver, og vårløken små ringer. Fres løken blank og myk i smør eller olje, ha i de andre grønnsakene og stek på middels varme til de er nesten myke (5-10 minutter). Skjær imens fiskebollene i skiver. Når grønnsakene er møre, ha fiskeboller og ingrediensene til sausen i panna og kok opp.

 

Ingeniørfruens-studentmat---fiskebollewok-til-kun-kroner-18,58-

Foto: Marianne de Bourg

Budsjett

Priser fra Kiwi

  • 
½ løk = kr 0,29

  • 1 gulrot = 0,82

  • 1 fedd hvitløk = kr 0,18
  • 1 paprika = kr 3,44
  • 1/2 bunt vårløk = kr 6,44
  • ½ lime kr 1,46
  • ½ boks fiskeboller = kr 5,95
  • En tynn skive frisk ingefær = kr 0,20
  • Litt hakket koriander = kr 3 (1/5 av en stor bunt til kr 14,90 på asiamatbutikk)
Sum = kr 21,78

Basisvarer: Soyasaus bør du ha i matskapet. Sesamolje også, hvis du er glad i asiatisk mat. Ellers koster sesamoljen ca kr 29,90.

Restene av råvarer, sauser o.l.

Her er tips til hva resten av fiskebolleboksen, den andre halve løken osv. kan brukes til.

Fiskeboller
Andre halvparten fiskeboller og all kraften blir den fineste fiskebollesuppe

Gulrot
Fried rice (stekt blomkålris)
Gulrotkake av kakemix
Verdens beste fiskebollesuppe

Koriander
I chili- og koriandermarinade
Hjemmelaget salsa med koriander
Hurtigpizza på 1-2-3 med brødmix er supergod med koriander på når den serveres
omelett med hemmelig fyll
Laks med mango-curry
Salat med tunfisk, avokado og ruccula

Løk
Den andre halve kan du bruke i fiskebollesuppeomelett med hemmelig fyll eller salat med tunfisk, avokado og ruccula

Vårløk
Den andre halvparten kan du bruke i omelett med hemmelig fyll
Fried rice (stekt blomkålris) er også godt med vårløk

Sesamolje
Fried rice og Laks med mango-curry

Ha en fin dag!

Signatur - Marianne de Bourg, ingeniørfruen. Skriver om helse, diett, kosthold, cocktails, drinker, drikke, bøker, kropp, matoppskrifter, sex, samliv, trening, skjønnhet, kosttilskudd, helsekost, økologisk, naturmedisin, kjerringråd, sukkerfri, lavkarbo, lavkalori, hjemmelaget, naturlig, sunn, mat og oppskrifter.

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.