Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Enkel, rask og billig suppe med fiskeboller (kr 9,51)
10584
post-template-default,single,single-post,postid-10584,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive,er-recipe

Enkel, rask og billig suppe med fiskeboller (kr 9,51)

Fiskeboller i karrisaus er en av de gode matminnene fra barndommen.  Og karri blir jeg aldri lei. I denne enkle, gode og raske suppa forvandler karri fiskebollene fra noe helt ordinært til noe fantastisk godt (spør du meg). Bare prøv!

Ingeniørfruens tips til studentmat: Enkel, rask og gode suppe med fiskeboller og karri

Foto: Ingeniørfruen

Siden jeg er typen som elsker karri, og kanskje ikke du, foreslår jeg at du starter med en halv teskje. Jeg synes en teskje ble perfekt. Den halve teskjeen med ingefær merkes egentlig ikke veldig mye (den bare gir en mer smaksrik suppe uten å trenge seg på),
men har du ikke ingefær er det ingen krise.

PÅ BUDSJETT: Enkel, rask og billig suppe med fiskeboller (kr 9,51)
 
Oppskrift: Middag
Porsjoner: 1
Ingredienser
  • ½ løk
  • 1 gulrot
  • 1 ss smør
  • ½ - 1 ts karri (smak til)
  • ½ ts ingefær (kan utelates om du ikke har)
  • Kraften fra fiskebolleboksen
  • 1 buljongterning (av fisk eller grønnsaker, og gjerne økologisk)
  • ½ boks fiskeboller
  • 1 dl melk, kokosmelk, fløte, creme fraiche – det du har
  • Eventuelt urter til pynt
Sånn gjør du
  1. Hakk løk, skrell gulrot og skjær i tynne skiver. Fres løken i smør på svak varme i ca 5 minutter til den har blitt blank og myk.
  2. Ha i gulrøttene, ingefær og karri, og fres et par minutter til. (Her kan du ta en pause og kjenne hvor deilig det dufter).
  3. Hell i kraften fra fiskebolleboksen sammen med buljongterningen og la suppa koke i ca 10 minutter til gulrøttene er møre. Imens skjærer du fiskebollene i skiver.
  4. Når gulrøttene er møre (kjenn med en kniv), kan du kjøre suppa glatt med stavmikser, hvis du har. Ha suppa over i en beholder med høye kanter (sånn at det ikke den kokvarme suppa spruter!) og mikser suppa glatt, men det er ikke nødvendig.
  5. Hell suppa tilbake i kjelen, ha i melk, fiskebollene og gi suppa et raskt oppkok slik at fiskebollene blir varme.

Ingeniørfruens tips til studentmat: Enkel, rask og gode suppe med fiskeboller og karri. Persille som garnityr.

Foto: Ingeniørfruen

Server gjerne med litt urter på toppen, hvis du har. Når jeg ser hvor lav prisen er på denne suppa tenker jeg at det er helt greit å unne seg urter til! Jeg kjøpte en kjempebunt persille i asiamatbutikken til kr 14,90. Gressløk og koriander passer også bra i denne suppen.

Annet tilbehør og rester fra kjøleskapet du kan ha i suppa:
  • Reker
  • Risrester
  • Pastarester
  • Pinjekjerner
  • Revet gulrot
  • Finhakket paprika
  • Syltet ingefær (fra sist du spiste sushi)
  • Kokt egg (det er alltid lurt å ha ferdigkokt egg i kjøleskapet)
  • En klatt kokoskrem (det tjukke laget øverst i kokosmelkboksen når den har stått i kjøleskap)

 

Denne retten er lavkarbo og sukkerfri. Spiser du glutenfritt? Det finnes glutenfrie fiskeboller fra Fiskemannen og Sunnmøre. 

Budsjett

(Smør bør du ha i kjøleskapet og karri er en av de krydderne du bør ha i matskapet. Det samme med en eller annen melkevariant; melk, fløte, kokosmelk el.l.)

Priser fra Kiwi
½ løk = kr 0,29
1 gulrot = 0,82
1 terning grønnsakbuljong = kr 2,45 (økologisk grønnsakbuljong fra Kiwi)
½ boks fiskeboller = kr 5,95

Sum = kr 9,51

PS – Det er forskjell på innholdet fisk i fiskeboller. Denne fiskebolleboksen innholder 44% fisk, mens kjøper du dyre fiskeboller kan de inneholde opp til ca 55%.

Enjoy!

Del gjerne på facebook!

Marianne de Bourg - Ingeniørfruen

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



4 Comments
  • […] Fiskeboller Andre halvparten fiskeboller og all kraften blir den fineste fiskebollesuppe […]

  • […] Enkel og billig suppe med fiskeboller (kr 9,51) […]

  • Mariann

    21/11/2014 at 2:15 pm Reply

    Dette ser kjempegodt ut – fiskeboller og karri er jo nydelig :) men du kan ikke skrive at dette er vegetarisk, når det inneholder fisk. En vegetarianer er ”en person som ikke spiser kjøtt, fisk eller fugl, og som eventuelt spiser eller ikke spiser meieriprodukter eller egg”. Det er frustrerende å lete etter vegetar-oppskrifter og stadig finne ingredienser som kylling og fisk som er tagget med vegetar fordi folk ikke vet at dette ikke inngår i et vegetarisk kosthold. Hilsen tidligere vegetarianer :)

    • Marianne

      22/11/2014 at 2:35 pm Reply

      Da skal jeg fjerne merking med vegetarisk i oppskriften.

      Det kan være litt forvirrende å vite forskjellen fordi det er mange som kaller seg vegetarianere når de unngår kjøtt og kun dette. Jeg vet om noen vegetarianere som spiser kjøtt og trodde man kunne kalle det vegetarisk når retten ikke inneholdt kjøtt. Kanskje jeg rett og slett burde lage en liten guide over forskjellen mellom veganer, vegetarianer osv!

      Takk for at du sier fra :)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.