Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Acai
9707
post-template-default,single,single-post,postid-9707,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Acai

Selv om jeg liker aller best å bruke mat som finnes her vi bor, er jeg ikke fremmed for å ty til det som kommer langsveisfra ved behov. Nå har jeg nettopp fått beskjed om at jeg har en liten betennelse i en rotspiss og leter i arkivet mitt etter hva jeg kan gjøre med det.
Rotfylling – nei takk, her skal det gjøres alt som kan gjøres for å fjerne betennelsen!

Her er hva jeg fant om superbæret acai (som for øvrig slett ikke er kortreist):

ACAI – et bær fra den brasilianske regnskogen.

Acai fra regnskogen i Brasil - bæret med mest antioksidanter. Ren supermat!

Foto: Ingeniøfruen

Acai skal være verdens mest antioksidantrike og næringsrike bær. Bærene blir frysetørket til et pulver for å sikre at næringsstoffene beholdes, og pulveret er svært rik på antioksidanter som beskytter mot angrep fra frie radikaler, bidrar til et sunt immunforsvar og motvirker betennelser, samt er gunstig for hjerte og blodkar.
Acai er også en god kilde til vitamin C.

Bruk: Som et kosttilskudd, ta 1 ts (1 g) 1 til 2 ganger daglig i juice eller vann. Kan også has i smoothies.

Tips: Lag sorbet av en frossen banan i biter, 1,5 dl frosne skogsbær eller bringebær, 1 ss agavesirup/Sukrin eller annet søtstoff (smak til) og 1 ts acai-pulver.

Acai får du kjøpt i helsekost og i mange nettbutikker, blant annet her:
Acai-pulver (norsk nettbutikk) + Økologisk acai-pulver

Næringsinnhold pr 100 g:

Energi: 367 kcal
Protein: 0 g
Karbohydrat: 0 g
Fett: 33 g
Kostfiber: 33 g

Kilde: Sunkost

Acai er vegetarisk, vegansk, laktosefri/melkefri, glutenfri, Paleo og sukkerfri.

Ingeniørfruen om supermat - Acai. Verdens mest antioksidantrike bær.

Foto: Ingeniøfruen

 

 

Synes du det er tullete å spise brasilianske bær når skogen er full av blåbær hver høst?
Eller er du av dem som elsker alt som heter superfoods/supermat og prøver alt som er nytt? Jeg havner nok midt i mellom disse to kategoriene. Egentlig er jeg for mer norsk og kortreist mat, men synes det er både det er altfor interessant og spennende med alt som er nytt og eksotisk – og klarer ikke å la være…

Fin dag til deg!

Signatur - Marianne de Bourg, ingeniørfruen. Skriver om helse, diett, kosthold, cocktails, drinker, drikke, bøker, kropp, matoppskrifter, sex, samliv, trening, skjønnhet, kosttilskudd, helsekost, økologisk, naturmedisin, kjerringråd, sukkerfri, lavkarbo, lavkalori, hjemmelaget, naturlig, sunn, mat og oppskrifter.

2 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits