Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Enkel krydderkake av kakemiks (med fantastisk topping!)
7732
post-template-default,single,single-post,postid-7732,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Enkel krydderkake av kakemiks (med fantastisk topping!)

Jeg har alltid plass i magen til litt (sunn) kake, men det er ikke alltid jeg har tid/lyst/ork til å bake. Da blir ofte en hurtigvariant med kakemix løsningen. Jeg har tidligere laget gulrotkake av lavkarbo kakemix. Denne gangen ble det krydderkake med topping av samme kakemix.

Det som er hele cluet her er toppingen. Den minner litt om en miks av god gammeldags toscakake og krydderkake. To gamle klassikere i ny form. Toppingen kan selvfølgelig også brukes til hvilken som helst oppskrift du har på formkake, muffins, sjokoladekake…og altså som her på en kake av ferdig kakemiks.

Ingeniørfruens krydderkake med topping

Foto: Ingeniørfruen

Krydderkake med topping

(1 rund springform ca 22 cm)

1 pakke kakemix
1 ss pepperkakekrydder eller pumpkin pie spice-kryddermiks
4 store egg
2 dl vann
1 dl smeltet smør (eventuelt olje)

Krydderet: Istedenfor ferdig kryddermiks kan du bruke: 1 strøken ss malt kanel, 1 ts malt ingefær, 1/2 ts muskat, 1/2 ts allehånde og 1/2 ts malt nellik. (1 ss i kakedeigen og 1 ts til toppingen).

Magrere variant: Dersom du ønsker en kake med lavere kalori- og fettinnhold kan du bytte ut 1 dl smør  med 1 dl mager kesam.

Topping:

1 dl mandler
3 ss smeltet smør
3 ss Sukrin Gold eller annen søtning (honning for en Paleo-variant)
1 ts pepperkakekrydder eller pumpkin pie spice-kryddermiks

Slik gjør du:

Smelt smør til både fyll og topping. Hakke mandlene ganske fint mens smøret får avkjøle seg litt. Bland ingrediensene til toppingen.

Bland egg, vann og smør i en bolle. Tilsett posens innhold og visp til røren er glatt.

Dekk bunnen i en springform på 22 cm med bakepapir, sett på ringen/kanten og klipp av overflødig papir. Smør både den papirkledde bunnen og kanten med mykt smør med en bit bakepapir. (Jeg pleier å la smøret ligge i romtemperatur når jeg skal bake, slik at det er mykt da jeg skal smøre formen).

Ha deigen i kakeformen og fordel toppingen i klatter rundt på kaken (den vil smelte og fordele seg ganske jevnt over hele kaken). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 35 minutter.

Denne kaka er laktosefri/melkefri (inneholder smør), sukkerfri, glutenfri og vegetarisk. 

Ingeniørfruens krydderkake av kakemix

Foto: Ingeniørfruen

Da har jeg forsøkt meg på gulrotkake og nå krydderkake/toscakake av kakemix. Hva blir det neste? Banankake kanskje. Eller marmorkake – det har jeg gode minner om fra barndommen. Sitronformkake synes jeg også er godt. Kom gjerne med forslag! Hvilken favoritt fra barndommen vil du ha en enkel og rask oppskrift på…?

Kakemixen selges i Life, Sunkost, H-naturkost, Meny og i flere nettbutikker, blant annet her.

Ha verdens beste søndag!

Marianne de Bourg - Ingeniørfruen

6 Comments
 • greatgreekfood

  09/03/2014 at 10:04 am Reply

  God morgen! Jeg har ingen erfaring m kakemiks, men har du prøvd å bytte ut smøret med olje, f.eks solsikkeolje? Sunnere enn smør, og det funker i mange av “mine” kakeoppskrifter som fullgod erstatning for smør. Dersom originaloppskriften bruker saltet smør, tilsetter jeg bittelitt salt i tillegg til oljen, det har betydning for smaken :-)

  • Marianne

   09/03/2014 at 10:58 am Reply

   God morgen til deg også! :)

   Ikke noe dumt tips med olje i kaken – det skal nemlig egentlig være olje i kakemiksen i følge pakken :D. Det er bare jeg som synes det er meierismør som gjelder i kake :) Fordi jeg bruker så mye smør, blir denne kaken full av kalorier, men den inneholder lite karbohydrater og da er det ikke så farlig.

   Hvis noen lurer på hvorfor: Fettlagring stimuleres av at vi spiser fett og karbohydrater sammen fordi sukker og andre karbohydrater øker insulinmengden i blodet (insulin er vårt fettlagringshormon). Derfor prøver jeg å spise måltider som enten er rike på fett + protein, men lave på karbohydrater – eller måltider som er rike(re) på karbohydrater, men lave på fettinnhold. Og jeg spiser selvsagt også mat bare fordi det er godt! Jeg synes sjøl jeg er for sløv med maten til å kunne en del om (og skrive om) kosthold…

   Oi, det ble en liten avhandling. Det bare kom helt av seg selv :D

   • greatgreekfood

    09/03/2014 at 12:39 pm Reply

    Så å forstå :-) Fint med avhandlinger! Når jeg først bruker smør er det alltid meierismøt, men jeg synes ærlig talt jeg ikke kjenner forskjell på olje og smør i ganske mange kaker. Sikkert litt sløve smaksløker, eller at når de en sjelden gang får sukker faller de i koma ;-)

    • Marianne

     10/03/2014 at 7:14 am Reply

     Eller er det meg som tror at jeg kjenner smøret :D

 • Erica

  29/12/2015 at 6:46 pm Reply

  Har du laget kakemiksen som sjokoladekake noen gang, eller har noen tips til hvordan jeg kan få en god sjokoladekake av kakemixen?:)

  • Marianne

   29/12/2015 at 6:50 pm Reply

   Nei, det har jeg ikke, men skulle tro at kakao + litt væske (slik at det ikke blir for tørr deig) skulle fungere. Tre spiseskjeer kakao + 3 ss rømme/fløte/kesam/creme fraiche..?
   Kanskje smeltet sjokolade også…

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits