Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Tilbake til røttene – Proteinrik steinaldermat for det moderne mennesket
10504
post-template-default,single,single-post,postid-10504,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Tilbake til røttene – Proteinrik steinaldermat for det moderne mennesket

BOKOMTALE av boka Tilbake til røttene

Thomas Rode Andersen hadde pupper og slapp mage, skriver Femina.
Det har han ikke mer:

Ingeniørfruen om boka Tilbake til røttene - proteinrik steinaldermat for det moderne menneske av Thomas Rode Andersen

Foto: Thomas Rode Andersen / thomasrodeblog.com

Jeg mistenker det er på grunn av beinhard trening i tillegg til steinalderkost.

Thomas Rode Andersen har jobbet i 16 år som kjøkkensjef på restaurant Kong Hans Kælder i København, som har hatt en Michelin-stjerne siden 1983.

Nå har han skrevet en kokebok med Paleo gourmetretter fra restauranten.

Ønsker du en bok å bla i, en bok du hvor bildene er en nytelse, en bok om steinalderkost  – eller Paleo, en kokebok med retter du kan lage i helgene eller servere gjestene?
Ja, da bør du kjøpe denne boka.

Sjanger: Kokebok
Tittel: Tilbake til røttene – Proteinrik steinaldermat for det moderne mennesket
Forfatter: Thomas Rode Andersen
Forlag Lille Måne
Pris: Ordinær pris kr 399 (kr 349 hos Adlibris).
Antall sider: 261
Antalle oppskrifter: 115

Ingeniørfruen om boka Tilbake til røttene - Proteinrik steinaldermat for det moderne mennesket av Thomas Rode Andersen

Foto: Forlaget

Boka inneholder

115 oppskrifter, inndelt i kapitlene:

Frokost
Hovedretter
Mindre retter
Tilbehør
Fete salater
Sauser
Desserter og “brød”

På de første 40 sidene i boka forteller forfatteren om å kutte sukker og stivelse i kosten, om steinalderkostholdet (Paleo), treningsformen Crossfit og sin egen forandring i kropp og helse med steinalderkost og Crossfit-trening.

Boka handler om steinalderkosthold i en moderne og tilpasset versjon. For eksempel tillates det å bruke smør, ost og fete meieriprodukter. Forfatteren skriver at vi her i nord har gjenomgått en genetisk forandring slik at vi er i stand til å bryte ned melkesukkeret (laktosen) i melken.

Forlagets omtale

Maten som smaker mest og best – steinaldermat gjort på en moderne måte. Proteinrikt og friskt!

Nå vet vi det: Den mest næringsrike maten vi kan spise, er den kroppene våre er skapt for at vi skal spise. Det betyr nordisk paleo, maten vi livnærte oss på i steinalderen, da vi levde som jegere og sankere. Den gangen spiste vi proteinrikt og benyttet oss av det naturen hadde å by på. Det var lenge før vi begynte å tukle med maten og bearbeide den i hjel!

La deg fascinere: Din veiviser inn i denne spennende verdenen er crossfit-entusiasten Thomas Rode Andersen (f. 1968), kjøkkensjef på legendariske Kong Hans Kælder i København. Thomas har selv gjort en helsereise med paleo og crossfit. I Tilbake til røttene finner du fristende og inspirerende oppskrifter, små, mellomstore, og store retter til frokost, lunsj, mellommåltider og middag, i tillegg til “fete” salater, alskens tilbehør, sauser, desserter og “brød”. Denne boken gir deg muligheten til selv å oppleve den gjennomgripende forskjellen som ekte, naturlig mat kan gjøre i livet ditt! Moderne steinaldermat gjør oss sterke, engergiske og friske, og forebygger livsstilssykdommer og overvekt. Hva nøler du etter?

Prinsippene er enkle: Spis naturlig, aller helst økologisk kjøtt og egg, ekte mat uten tilsetningsstoffer eller smaksforsterkere. Du vil fort oppdage at denne maten er rik på smaker og farger, har spennende konsistens og er balansert i form av salt, syre, sødeme og kraft. Helt naturlig.

Velbekomme!

Min omtale

Det visuelle ved denne boka tiltaler meg. Som matstylist ble jeg umiddelbart fasinert av den røffe, mørke og mystiske stilen.

Ingeniørfruen omtaler boka Tilbake til røttene - kokebok om steinalderkost - Paleo

Originalfoto: Mikkel Adsbøl (avfotografert av Ingeniørfruen)

Ingeniørfruen omtaler boka Tilbake til røttene - fra boka om steinalderkost av Thomas Rode Andersen

Originalfoto: Mikkel Adsbøl (avfotografert av Ingeniørfruen)

Ingeniørfruen omtaler kokeboka Tilbake til røttene om steinalderkost og Paleo kosthold

Originalfoto: Mikkel Adsbøl (avfotografert av Ingeniørfruen)

Ingeniørfruen omtaler boka Tilbake til røttene, bok om steinalderkost - Paleo

Originalfoto: Mikkel Adsbøl (avfotografert av Ingeniørfruen)

Bakgrunnene på bildene, redskapene, maten – alt er mørkt og røft. Gjennomtenkt til minste detalj og stilen passer selvfølgelig perfekt til temaet steinaldermat.

Jeg liker kosthold generelt, og ren og naturlig mat som steinaldermat tiltaler meg. Inspirasjon til å lage fantastiske retter litt utover de mest vanlige Paleo-middagene som kjøtt + søtpoteter, egg + bacon, kraftkoking, bananpannekaker…mye likt, og jeg synes ofte Paleo-maten blir uinspirerende og ensformig. I denne boka finnes ikke kjedelig mat!

Om maten behøves det ikke å sies så mye. Forfatteren driver en Michelin-restaurant – det bør være en god nok attest.

PS – Ikke la deg skremme av at mannen ser ut som en supermann, han er et helt vanlig menneske. Akkurat som deg og meg (?) var han en helt vanlig slappfisk, som faktisk ikke kunne prestere i senga da han møtte sin nåværende kone (i følge Femina). Han  har kommet dit han er i dag på grunna av riktig kosthold og selvfølgelig mye trening. Det liker vi, ikke sant?

Om forfatteren

Thomas Rode Andersen (født. 1968) er en dansk mesterkokk, som siden 1996 har vært kjøkkensjef på de kulinariske og nytenkende gourmetrestauranten, Hans Kong Kælder i København. Restauranten har en stjerne i michelinguiden og baserer seg på å lage proteinrik mat av nordiske og økologiske råvarer.

I 2012 ga han ut sin første kokebok i Danmark, Stenalderkost ved Politikens forlag. Denne er senere blitt oversatt til norsk med tittelen Tilbake til røttene vårt forlag våren 2013. Boken tar opp viktigheten av riktig trening i forbindelse med et sunt kosthold, og tar deg med på reise gjennom paleo, crossfit og sunn nytelse.

Thomas var med å starte opp steinalderkosthold-lunchbar-kjeden Palæo som har to delikate utsalgssteder i gangavstand fra Kongens nytorv og Michelin-restauranten Hans Kong Kælder.

Thomas Rode Andersen jobber i dag som kjøkkensjef på restaurant Hans Kong Kælder i København.

Intervjuer med forfatteren

Mad & Bolig (den lekre leiligheten hans…).

Politiken

The Copenhagen Post

The Times

Kokkeskoler på YouTube med Thomas Rode Andersen 

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.