Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | 25 tips som gjør 5:2-dietten enklere å gjennomføre
10177
post-template-default,single,single-post,postid-10177,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

25 tips som gjør 5:2-dietten enklere å gjennomføre

De fleste av oss er ikke vant til å være sultne særlig lenge av gangen. Men sultfølelse er ikke farlig. Det er kanskje til og med sunt å få kjenne litt på sulten av og til, tenker jeg. Hva tror du?

Ingeiørfruens 25 tips til 5 2-dietten

Grand Cru vannglass (kr 169 for 4 stk) fra Rosendahl.

Her er noen triks som kanskje gjør det enklere å gjennomføre fastedagene på 5:2-dietten. Noen av dem har jeg brukt selv allerede.

 1. Drikk vann mellom måltidene, men også mens du spiser. Det gjør at det tar lenger tid å bli sulten igjen etter måltidet.
 2. Vann med litt eplesidereddik demper blodsukkersvingninger og minsker sultfølelsen.
 3. Bruk mindre tallerkener – det lurer øyet til å tro at porsjonen er større.
 4. Gå en tur hver dag. Klarer du 45 minutter om dagen er det strålende! En rolig kveldstur er jo bare deilig (det går vel å droppe 45 minutter med tv-titting…).
 5. Sett deg realistiske mål. Jeg skal gå ned 3 kilo innen det har gått en måned er bedre enn ”Jeg skal gå ned 3 kilo på en uke”.
 6. Suppe fyller opp magen og gir god metthetsfølelse – og kan ha svært lite kalorier (men masse vitaminer og antioksidanter!). Godt er det også…
 7. Unngå å være for flink. Går dupå et massivt kaloriunderskudd hele dagen er det lett å overspise om kvelden (been there!)
 8. Ta en tur i en Asiamatbutikk. Der har de gjerne et stort utvalg av spennende og billige grønnsaker, som jo har lite kalorier. Et supert utvalg krydder også – som gir masse mat til maten diettdagene da du skal unngå kaloritette matvarer som fløte og kokosmelk i sausen.
 9. Vær flink til å ta kosttilskuddene dine på diettdagene, ikke bare fyller du opp magen med vann og piller, men det kan være en gyllen mulighet til å endelig huske å ta alle remedier du ellers glemmer. Prøv å lage en rutine på å ta tilskuddene når du er sulten.
 10. Ikke bli for opphengt i kaloritallene. Det er ingen krise om du spiste 520 kalorier i går selv om målet var 500…
 11. Fiber gir metthetsfølelse. Fiber til alle måltider er derfor smart. [derfor er fiber viktig]
 12. Bytt ut en av kaffekoppene med en kopp grønn te. Det er gunstig for både forbrenningen og sultfølelsen.
 13. Bruk diettperioden til å utforske nye og spennende matvarer. Chiafrø og hampfrø for eksempel. Eller nye grønnsaker. Det jo ikke være kjedelig å gå på diett.
 14. Få nok søvn under slankeperioden. For lite søvn er ugunstig for forbrenningen. Det er ikke en ulempe at du er opplagt heller…
 15. Gjør noe hyggelig (vær i aktivitet). Da glemmer du at du er sulten. Gå endelig på galleriet du har lenge har tenkt, eller ta en tur på biblioteket. Ikke bare blir dagene med diett positive å tenke tilbake på, men det er også en ypperlig anledning til å få gjort ting som har stått for lenge på to do-lista. ;0)
 16. Jo da, ris inneholder lite kalorier, men får blodsukkeret ditt til å svinge og gjør deg sulten. Bytt heller ut med blomkålris
 17. Ha klar nødmat! Minigulrøtter i et glass vann i kjøleskapet. Noe du kan tygge på når det blir for ille.
 18. Tenk proteinrikt. Proteiner gir mer metthetsfølelse enn karbohydrater. Kjøtt, fisk, egg, bønner og linser er bra.
 19. Prøv å få med partneren din eller en venninne som trenger å gå ned noen kilo også. Det er mye lettere å gå på diett sammen med andre.
 20. Mamma hadde rett – grapefrukt er gunstig ved slanking.  [Oppskrift på min lavkalori grapefruktfrokost]
 21. Ikke overbelaste magen neste dag. Spis normalt – eller litt mindre. Nå er jo magen vant til lite mat…
 22. Planlegg fastedag-måltidene. Hva skal du spise? Kjøp det inn og ha alt klart og tilgjengelig. Også i veska og på jobben.
 23. Husk at det ikke er synd på deg. De fem andre dagene denne uken kan du spise som du pleier. En dag med sultfølelse klarer du!
 24. Husk også at periodisk faste, som 5:2-diettener, har livsforlengende og antialdrende effekt. Vi vil holde oss unge også, ikke sant?
 25. Gjør fastemåltidene så smakfulle som mulig. Bruk friske urter; koriander, persille og mynte. Bruk sitron eller limejuice. Tenk mest mulig smak for minst mulig kalorier. Tenk hvitløk, ingefær, pepperrot, wasabi. Soyasaus og krydder også.

Håper tipsene kan hjelpe deg!

 

[Les mer om 5:2-dietten].

Vil du ha flere ideer til 5:2-diettoppskrifter? Ta en titt i denne mappa på Pinterest.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits