Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [HELSE] Flurofri tannkrem med naturlige ingredienser
10460
post-template-default,single,single-post,postid-10460,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[HELSE] Flurofri tannkrem med naturlige ingredienser

[Mitt mål er å kjøpe produkter som inneholder mer naturlige ingredienser]
[Helst vil jeg at de skal være økologiske, gjerne kortreiste og Fairtrade.]
[Jeg er i gang med oppgaven…]

Jeg har lenge vært skeptisk til innholdet i tannkrem og det er sikkert derfor jeg alltid har en følelse av at jeg ikke får spyttet ut nok etter å ha pusset tennene…

Listen over ingredienser er ofte både lang og uforståelig, og vi finner både giftige og kreftfremkallende stoffer i tannkrem. Hvis du vil lese mer, inneholder denne linken forklaring på hva en del vanlige ingredienser i tannkrem egentlig er (ganske skummel lesning…).

Planen har derfor vært å lære mer om den lange rekken ingredienser i tannkrem og i mellomtiden i hvert fall bytte ut til en med færre “skumle” ingredienser. Jeg har funnet en tannkrem som inneholder en del urter og andre naturlige ingredienser på den store nettbutikken iHerb.

Ingeniørfruen om fluorfri tannkrem

Foto: Ingeniørfruen

Først ingrediensene i den gamle tannkremen min:

Ingeniørfruen om fluorfri tannkrem

Colgate Sensitive whitening

Ingredienser: Glycerin, Aqua, Hydrated Silica, Potassium Nitrate, PEG-12, Tetrasodium Pyrophosphate, PVM/MA Copolymer, Sodium Laturyl Sulfate, Aroma, Cellulose Gum, Sodium Hydroxide, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Xanthan Gum, Eugenol, Limonene, CI 77891, CI 42051.

Dette er en tilfeldig valgt tannkrem, men inneholder nok mye det samme som de andre vanlige tannkremene på markedet.

Hva med fluor…?

Jeg har i mange år blitt anbefalt å holde meg unna fluor av ansatte i helsekost og alternative behandler. Jeg har vært usikker, men  skeptisk nok til at mine barn ikke har fått  fluor (de har heller ennå ikke hatt hull i tennene nå som de har blitt tenåringer).
I følge Forbundet Tenner og Helse er fluor en kraftig gift, mer giftig enn bly og nesten like giftig som arsenikk. Fluor påvirker cellenes stoffskifte og har en carsinogen  effekt (kreftfremkallende). Fluor blir dessuten brukt i rottegift…

Den nye tannkremen inneholder noe færre ingredienser, den inneholder mer ingredienser jeg kjenner til og forstår hva er, og den inneholder ingredienser som jeg vet er bra:

Ingeniørfruens nye og sunnere tannkrem XyliWhite fra iHerb

Xyliwhite Toothpaste Gel, Cinnafresh fra Now Foods

Ingredienser: Water, Xylitol (25%), hydrated silica, glycerin, sorbitol, sodium bicarbonate, sodium carbonate, sodium coco-sulfate, carrageenan (Chondrus crispus), cinnamon (Cinnamonum cassia) leaf oil, tea tree (Melaleuce alternifolia) leaf oil, papain, potassium sorbate.

Mange bra ingredienser i den nye tannkremen XyliWhite fra iHerb

Denne tannkremen smaker naturlig og godt, og det føles utrolig godt å vite at jeg putter i meg færre kunstige/giftige/farlige ingredienser. Den smaker kanel, som både er godt og sunt. Den gjør ikke tennene hvitere som lovet, men det har jammen heller ikke noen av de “vanlige” tannkremene på markedet jeg har brukt tidligere.

Denne fluorfrie tannkremen kan være et godt alternativ til små og store barn også! Ikke bare til mamma…

Handle på iHerb?

Hvis du tar en titt på iHerb finner du over 35.000 produkter. Her kan du kjøpe kosttilskudd, sunne matvarer, litt sunnere godteri, te og urter. Hud-, hår og kroppspleie, sminke og mye annet i kategoriene sunt, melkefritt, glutenfritt, laktosefritt, sukkerfritt, lavkarbo, lavkalori, økologisk – og mye til svært mye bedre priser enn i Norge. En godtebutikk for en som er interessert i mat og helse!

Er du ny kunde på iHerb kan du bruke denne koden: QRK026 som gir deg $5 avslag på din første ordre. Du får en kode som du kan gi til andre nye kunder og få noe rabatt. Jeg har  foreløpig fått 12 kroner i rabatt på en bestilling :0)

Dersom du kjøper på nett fra utlandet er det lurt å bestille varer for mindre enn 200 kroner (før frakt på ca 24 kroner) for å slippe toll og moms.

Ha en fin kveld!

Ingeniørfruen - Marianne de Bourg, signatur

5 Comments
 • Hege

  02/04/2014 at 3:30 pm Reply

  Så bra å høre at flere setter fokus på ingredienser i det vi putter på og i oss:) jeg for min del har funnet et selskap i USA som selger sertifisert 100% organisk samt 100% kjemikalie frie produkt. Alt fra hudkremer til vaskemiddel som er så ren at den kan spises:))))

  • Marianne

   02/04/2014 at 3:46 pm Reply

   Vaskemidler ja, der har vi gått over til et nøytralt merke uten farge og parfyme, men det kan garantert ikke spises! :D Hva heter merket du bruker? Det høres ut som noe jeg kunne likt :0)

 • […] Les mer: [Fluorfri tannkrem med naturlige ingredienser] […]

 • Kjetil Kverndokken

  20/11/2014 at 1:22 pm Reply

  Fluorider blir brukt i tannkrem og fluor er IKKE kreftfremkallende
  «Fører ikke til kreft
  Alan Richards forteller at man i England har gjennomført en omfattende undersøkelse av sammenhengen mellom fluorid i drikkevannet og kreft. Undersøkelsen ble satt i verk fordi den britiske befolkningen la press på politikerne.
  Undersøkelsen viste at det ikke var noen sammenheng. En lignende undersøkelse er gjennomført i USA, med samme resultat.»
  http://forskning.no/forebyggende-helse/2013/03/er-fluor-i-tannkrem-farlig
  Nå må slik skremselspropeganda, på lik linje med chemtrails, vanlige barnevaksiner og slitt bli stopp på. Det er jo rett og slett fordummende og farlige løgner.
  Moderne tannkrem har mye drit i seg, eneste som er virkbart er fluorid og det revoolusjonerte tannhelsa i verden når det ble brukt…

  • Marianne

   21/11/2014 at 12:19 pm Reply

   Takk for at du sier hva du mener :)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits