Hjem   Om meg   Kontakt
[SKJØNNHET] Aloe vera | Marianne de Bourg
10330
post-template-default,single,single-post,postid-10330,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[SKJØNNHET] Aloe vera

Aloe vera er en flerårig, sukkulentplante i aloëfamilien bestående av tykke, lansettformede og taggede blader som vokser i en rosett og med en inntil 90 cm høy blomsterstand. Planten vokser naturlig i tropisk klima og blomstrer om vinteren eller tidlig på våren. Saften og fruktkjøttet fra bladene brukes blant annet som medisin og i kosmetikk. Kilde: Wikipedia

Ingeniørfruen om Aloe vera

Photo via Pinterest

Ifølge Wikipedia brukte greske og romerske medisinere planten som legemiddel for å lege sår. Det gamle Egypts dronninger forbandt bruken av planten med søken etter skjønnhet, Det klare, geleaktige fruktkjøttet i aloe vera-bladene virker rensendebetennelsesdempendelokalbedøvende og kløestillende.

Den friske geleen kan derfor brukes utvortes mot psoriasiseksemsolbrenthetinsektstikkkviserbyllerstråleskaderbrannsår og brenning fra brennmaneter og brennesle.

Tips om bruk av Aloe vera

Denne Aloe Vera-geleen har jeg brukt som universalmiddel i mange år, i hvert fall siden ungene var små, og  jeg har den alltid hjemme (og med på ferie).

Som nattkrem: Siden Aloe vera har blitt brukt blant annet for å hele brannskadet hud har jeg dermed tenkt at den også må også være genial for rynker. Jeg pleier å smøre inn huden for å fornye og reparer om natten.

På halsen: Jeg bruker den på den tynne huden på halsen og brystet på natten. Veksler mellom kremer som tilfører fett/næring og denne som renser.

Som håndkrem: Noen ganger når det ikke passer med fet håndkrem (fordi jeg skal bruke hendene til for eksempel matlaging), har jeg smurt inn et tynt lag Aloe Vera etter håndvasken.

I feriekofferten: Vi har alltid Aloe Vera hjemme og med i kofferten på ferie, og den blir brukt mot solbrenthet, kviser, instektstikk, eksem m.m.

Flere tips om bruk av Aloe vera tas imot med takk, jeg synes jo denne geleen er genial. Du burde ha den i medisinskapet ditt!

Fin kveld til deg!

Marianne de Bourg - Ingeniørfruen

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.