Spirulina
SPIRULINA er en flercellet lyskrevende mikroalge. Den inneholder ca 65% proteiner av høy kvalitet med 18 aminosyrer inkludert 9 essensielle. Den inneholder vitaminer, mineraler, med et spesielt høyt innhold av vitamin A (betakaroten), B1, B2, B12, jern, og GLA.
Et utmerket supplement til mat, med høy næringsverdi og lite kalorier, som bidrar til et sterkt immunforsvar, virker avgiftende og er en naturlig antioksidant med betakaroten.
Spirulina har mange bruksområder: Som en proteinkilde i stedet for kjøtt, melk, egg og fisk. Som et kosttilskudd for de som ønsker å faste eller gå ned i vekt og som et kosttilskudd rik på vitaminer og mineraler.
Bruk:
I energidrikker av eplejuice, banan o.l. Varier gjerne med ulike fruktjuice som fersken, ananas, mango, aprikos, etc. Spirulina kan også blandes med forskjellige grønnsaker, tilsettes vegetabilske supper eller hjemmebakt brød.
Tips:
Lag en pesto av 1-2 ss Spirulinapulver, 2-3 fedd hakket hvitløk, 2 ss tørket basilikum, 1/2 kopp finhakkede valnøttkjerner, 2-3 kopp olivenolje, 1 kopp revet Parmesanost og pepper.
Spirulina får du kjøpt her:
Spirulina-pulver (norsk nettbutikk)
Spirulina-pulver (norsk nettbutikk)
Økologisk spirulina-pulver
Økologisk spirulina-pulver (norsk nettbutikk)
Spirulina er vegetarisk, vegansk, laktosefri/melkefri, glutenfri, Paleo og sukkerfri.
Næringsinnhold pr 100 g:
Kilde: X-life
Kalorier: 10
Protein: 2 g
Karbohydrater: 0,6g
Ha en fin kveld!
Maria U
04/03/2014 at 6:31 pmHar nettopp begynt å spise spirulina, gleder meg til å finne felre måter å bruke det på. Pesto hørtes gøy ut!
Marianne
04/03/2014 at 7:51 pmJeg har ikke prøvd oppskriften, men skal legge inn i kommentarfeltet når den er prøvd :). Har også en annen pesto-oppskrift (vegansk) som også det kunne vært moro å forsøkt å putte Spirulina i: http://mariannedebourg.no/2014/02/03/hjemmelaget-vegansk-pesto-pa-budsjett/
Maria U
04/03/2014 at 9:56 pmDen veganske oppskriften ser også god ut, hadde vært kjempegøy å prøve med spirulina. Det skal jeg prøve å huske neste gang jeg lager pesto!
Jeg samarbeider med Algeshop.no fremover, så kommer til å skrive masse om spirulina! Du må veldig gjerne dele tips med meg hvis du finner nye oppskrifter :D Skal ihvertfall prøve meg på spinat- og spirulinasuppe, og brokkoli- og spirulinasuppe. Og pesto, såklart :)
Marianne
04/03/2014 at 10:05 pmÅh, så moro! Da lover jeg å prøve noen av dine oppskrifter! Og jeg lover å dele dersom jeg finner noen nye spennende spirulinaoppskrfiter. Da “snakkes” vi da! :D
Maria U
09/03/2014 at 8:43 pmVil tipse deg om at du kan vinne spirulina i en konkurranse på bloggen min nå :)
Marianne
10/03/2014 at 7:15 amÅh, takk! Jeg svinger innom :)
[KOSTHOLD] Opti-Green - grønn supermat | Ingeniørfruen
26/03/2014 at 4:59 pm[…] med en eller annen type grønt pulver hver dag og har tidligere skrevet om Barley grass/byggress og Spirulina. Her er et supersunt grønt pulver med vekster både fra vann og på […]
[MAT] Superjuicy! Detox med juice | Ingeniørfruen
28/04/2014 at 9:39 pm[…] eget lite kapittel tar for seg tilskudd som kan brukes i juicene, som for eksempel spirulina og kokosolje. Suksesshistorier fra ivrige juicere krydrer […]