Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Fried rice / stekt blomkålris – 189 kcal (kr 25,56 pr porsjon)
9662
post-template-default,single,single-post,postid-9662,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Fried rice / stekt blomkålris – 189 kcal (kr 25,56 pr porsjon)

Har du lyst på sunn og rask, lavkarbo og lavkalori fastfood? Billig også? Da bør du prøve denne retten.

Ingeniørfruens lavkarbo lavkalori fried rice Paleo style

Foto: Ingeniørfruen

Fastfood – eller fast food på engelsk, også i mange tilfeller junk food, street food, gatemat – er noe som alltid funker. Det er en grunn til at man får solgt maten på gata, ikke sant? Jeg vet ikke hvorfor sånn mat alltid frister, men jeg har i alle fall kjøpt ristede kastanjer på gata i Valencia på grunn av lukten. Og der på gata smakte de varme kastanjene helt vidunderlig. (Jeg får også alltid lyst på smultringene som selges fra en smultringvogn på et lokalt kjøpesenter på grunn av smultlukten, men nok om det).

[Mer om forbindelsen mellom duft og smak her]

Men over til retten. Fried rice – eller stekt ris er vanlig takeaway og gatemat i mange deler av verden. Det er typisk kinesisk ta-hva-du-har-i-kjøleskapet-restemat, som vår pytt i panne og spanjolenes paella.

Den lages av rester av kokt ris stekt i wok sammen med andre ingredienser som egg, grønnsaker og reker eller kjøtt. Denne varianten er laget med ris istedenfor blomkål, noe som gjør retten lavkarbo, lavkalori og Paleo.

Fried rice / stekt blomkålris

(4 porsjoner)

  • 2 ss sesamolje
  • 1 blomkål
  • ½ løk
  • 1 gul paprika
  • 1 oransje paprika
  • 1 gulrot
  • 1 ss soyasaus
  • ½ boks reker (First Price)
  • 1 egg, pisket
  • Five spice powder (kinesisk femkrydderblanding)
  • Eventuelt litt vårløk til pynt

Skrell gulrot og finhakk den, skjær den i små staver eller riv den grovt i en food processor. Hakk løk og paprika fint. Ha 1 ss av sesamoljen i en stor stekepanne og surr løk og paprika til løken er myk, ca 3 minutter. Imens renser du blomkål og river den grovt på et rivjern eller i en food processor.

Ha i en spiseskje sesamolje pluss blomkål og stek til blomkålen er myk og gyllen/lysebrun. Ha deretter i reker, krydder og det piskede egget i en grop i midten av blomkålrisblandingen. Rør til egget har blitt eggerøre. Bland alt og smak til med salt og eventuelt mer femkrydder.

Denne oppskriften er lavkarbo, lavkalori, glutenfri, sukkerfri, melkefri/laktosefri, vegetarisk, budjsettvennlig og Paleo.

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr porsjon:

Energi: 189,25 kcal
Protein: 14, 58
Karbohydrat: 14,4
Fett: 8.9

Busjett:

( For hele retten på 4  porsjoner)

Sesamolje kr 29,90
Blomkål kr 14,96
Løk kr 0,26
Paprika kr 4,99
Gulrot kr 0,82
Reker (First Price) kr 18,45
Five spice powder (kinesisk femkrydderblanding) kr 12,90 i Asiamatbutikk eller lag selv!
Eventuelt litt vårløk til pynt (kr 19,90 for en hel pakke)

Kr 102, 23 for hele middagen som rekker til 4 porsjoner. Lag til gjester eller frys ned rester.

Kr 25,56 for 1 porsjon

PS – Egentlig er ingrediensene enda rimeligere. Siden krydderet og sesamoljen er ingredienser som du ikke får brukt i all verdens retter, har jeg brukt pris for hel flaske olje og hele glasset med krydder. Disse kan allikevel brukes i mange asiatiske retter!
Vårløken er heller ikke et must, men vårløk er jo ingen ulempe å ha i kjøleskapet..

Dette bør være basisvarer på studentkjøkkenet:
Egg (36,90 for 18 stk)
Soyasaus (kr 29,90)
priser Kiwi

Enjoy!

Del gjerne på facebook

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.