Hjem   Om meg   Kontakt
[HELSE] Homeopati og bioresonansterapi - møt Kamilla | Marianne de Bourg
9920
post-template-default,single,single-post,postid-9920,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[HELSE] Homeopati og bioresonansterapi – møt Kamilla

Jeg har alltid vært opptatt av å forebygge egen helse, spise sunt og ta kosttilskudd. Jeg handler heller kosttilskudd og medisiner enn klær når jeg er på ferie, og har reversert fargen på hårstrå som har begynt å bli grå (!) etter å spist vitaminer anbefalt etter hårmineraltest. Jeg har også fått påvist hvilke matvarer som har gitt meg eksem hos homeopat og bioresonansterapeut Kamilla. Vil du møte henne?

Følg med i denne serien hvor ulike alternative behandlere forteller om yrket sitt.

Møt Kamilla!

Homeopat og bioresonansterapeut Kamilla Glomsrud Hill

Foto: Kamilla Glomsrud Hill

Først ute er homeopat og bioresonansterapeut Kamilla Glomsrud Hill. Hun forteller om hvordan hun jobber og hvorfor hun startet med dette yrket.

Kamilla Glomsrud Hill er gift med Stian Hill og har tre barn, har bakgrunn som radiograf og jobbet 11 år på Lovisenberg Sykehus, homeopat og bioresonansterapeut og driver med bioresonans og ernæring i Drammen og er foredragsholder i Pilates & Mat-kurs på Rømskog SPA & Resort og online, hos Breathing New Life. Se mer på kamillahill.no

1. Hvordan jobber en homeopat og bioresonansterapeut?

Kartlegging: Når jeg får inn en ny pasient er det alltid som å få en ny spennende utfordring i å forstå bildet av hva som foregår i denne kroppen og dette sinnet til dette mennesket. Hele bildet av symptomer; fysisk, emosjonelt og mentalt kartlegger jeg ved å spørre om trekk ved plagene, hvordan de kom, når, hva som gjør et verre, bedre etc, andre forhold som hormonbalanse, søvn, fordøyelse, matpreferanser, værømfintlighet etc.

Testing: Så tester jeg med bioresonansutstyret i akupunkturpunkter på fingre og tær. her leter jeg etter belastning på organer, belastning av bakterier, virus, sopp, parasitter, tungmetaller, stråling, feilstillinger i skjelettet, gamle skader og arr etc. og om det er noen matvarer som irriterer. Deretter behandler jeg for dette via elektroder og informasjon fra de substansene som testingen har vist at dette mennesket trenger. Jeg tester også behovet for vitaminer / mineraler og fettsyrer. For emosjonelle blokkeringer, og for tema man sliter med, har jeg det siste året hatt veldig gode erfaringer med Bachs blomstermedisin. 

Da jeg begynte å jobbe med bioresonans på pasientene, både for å teste og behandle på spesifikke årsaker, da løsnet mye for den homeopatiske behandlingen også. Og jeg kan teste hvilke homeopatiske medisiner som vil påvirke forsvaret til å begynne å jobbe riktig. Siden 2009 har jeg kombinert homeopati og bioresonans, og fått stadig bedre resultater.

2. Hva er denne typen behandling aller mest effektiv mot?

Behandlingen jeg gir kan hjelpe for nesten alt av plager, siden den går på å stimulere ditt eget forsvar og reguleringsmekanismer. Det gjelder å finne akkurat det ditt forsvar trenger av stimuli for å våkne og begynne å jobbe dirkete med de aktuelle problemene. jeg opplever det som at de helbredelseskreftene som hele tiden jobber i oss, får rom og styrke til å jobbe mer effektivt. En slags veiledning som setter søkelyset på hva det skal jobbe med for at du skal bli frisk og få mer energi.

Ubalanse i tarm, tenner og matintoleranser: Det som har overrasket meg er hvor mange som har matintoleranser og ubalanser i tarmen, som f. eks lekk tarm, irritabel tarm, parasitter og sopproblematikk. Det er også mange som har tidligere betennelser i tenner og tannrøtter som årsak til en rekke helseplager. Men det er tydeligvis noe med maten vår i dag som gjør at vi utvikler matintoleranser stadig flere av oss. Og jeg tester at de fleste har for lave nivåer av vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Og hvis man ikke er godt nok ernært eller spiser mat som irriterer en, da mister man en av grunnpilarene for å ha god helse.

Antioksidanter i form av granateple

Foto: Kamilla Glomsrud Hill

3. Hva slags sykdommer/diagnoser du brenner ekstra for?

Jeg brenner særlig for mage og tarmproblemer, og hudproblemer siden dette ofte henger sammen. Nå forskes det mye på tarmbakterier og jeg tror vi kommer til å få se mye spennende studier og artikler på dette fremover. Tarmen sies å være vår andre hjerne og kan påvirke følelser og konsentrasjon mer enn man aner! Jeg brenner også for problemer knyttet til tenner og samarbeider nå med tannlege Pål Hermansen i Oslo. Her gjelder alt fra gamle rotfyllinger, pågående betennelser og belastning av amalgam. 

4. Hvor henter du inspirasjon?

Jeg henter min inspirasjon fra pasientene; det å jobbe med de unike universene hver kropp og sjel er. Det inspirerer veldig når jeg finner årsaker og får truffet rett på med behandlingen. Pasientene stråler og er takknemlige og jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Ellers er det fantastisk å kunne gå på kurs og lære mer i de fagene jeg jobber med. Det å møte andre terapeuter og lære av deres erfaringer, og få mer faglig påfyll fra internasjonale mestere , er utrolig oppløftende. Man svever hjem med en følelse av å ha svaret på mange problemer!

5. Hvorfor valgte du dette yrket?

Jeg har blitt terapeut og foredragsholder fordi jeg brenner for å hjelpe mennesker til å bli friske. Jeg har alltid vært interessert i helse, hvordan kroppen fungerer og hva som er sunt. Når jeg har fått et glimt av type Jackass programmer på TV, har jeg blitt så sint, og nesten fornærmet. Jeg jobber for å skape helse og liv, og der driver de med vilje og skader seg! Jeg skjønner jo at de har behov for adrenalin og utløp, men det fremstilles som humor og det er sikkert det som provoserer meg..

6. Hvordan og hvorfor ble du homeopat og bioresonansterapeut?

Jeg begynte å studere homeopati i 1998 etter å ha jobbet kun 1 år som radiograf ved Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo. Allerede første dagen på sykehuset traff jeg henne som ble en sann sjelevenn gjennom de 11 årene jeg jobbet på sykehuset. Hun studerte homeopati og fortalte om tankegangen, pasienthistorier og at man med homeopati fant midler som tok hensyn til alle symptomer, utløsende faktorer for sykdommen, og følelsesmessige og mentale symptomer selv om pasienten kom for en fysisk plage. Jeg likte med en gang den helhetlige tankegangen.

En kveld jeg hadde kveldsvakt alene bladde jeg i en avis, noe jeg vanligvis ikke gjorde. Der sto det en annonse om introduksjonskveld på SIKH (Skandinavisk Institutt for Klassisk Homeopati). Jeg dro dit og fikk møte lærerne, samt se en videocase om en med en pasient som hadde mye svette, hormonforstyrrelser og var deprimert. Jeg fikk følge henne under 1.gangskonsultasjon, og en oppfølgingskonsultasjon. Det gjorde inntrykk!

Under studiet syntes jeg det var nesten uoverkommelig mye å lære om de ulike midlene, filosofien og bruken av oppslagsverket Repertoriet der man slår opp symptomer og finner hvilke midler om dekker det. I tillegg var det lite klinisk praksis med pasienter, noe som er forbedret mye å studiet nå. Men jeg gjorde det bra på eksamener og hadde god erfaring med pasientmøter som radiograf, så da jeg var ferdig i 2001 hoppe jeg idet og startet egen praksis på Mortensrud i Oslo der jeg jobbet med en akupunktør og fotsoneterapeut også.

I 2004 tok jeg årskurs i biologisk medisin og lærte om hvilken mat og kosttilskudd og urter som kunne behandle ulike sykdomstilstander. Der kom jeg i kontakt med lege Roald Strand på Kilden Helse, og spurte om de trengte en homeopat. Der jobbet jeg i 3 år, og fikk forståelse for hvor mye maten har å si for vår helse. At årsaker som matintoleranser og candida kan ligge som en blokkering for å bli frisk. Gjennom blodprøver som ble sendt til USA, urinprøver, håndskjelettbilder og blodtest som viste nivå av frie radikaler, fikk vi kartlagt om pasientene trengte å justere ernæringen og bygge sopp med spesifikke naturlige tilskudd som aloe vera-juice, kalsium og magnesium og D-vitamin for skjelettet, fjerne matvarer, gå på sukker og gjærfri diett for å bli kvitt overvekst av sopp etc.

Naturlig mat på kjøkkenet hos Kamilla Glomsrud Hill

Foto: Kamilla Glomsrud Hill

Om å slippe tak i trangen til trygghet.. Da jeg og familien bestemte oss for å flytte til Drammen i 2008, og jeg hadde foreldrepermisjon med sønn nr 2, gikk jeg hele tiden og funderte på hva jeg skulle satse på videre. Skulle jeg være radiograf eller å satse fullt som terapeut? Jeg hadde hele tiden måttet jobbe parallelt med begge deler for å få økonomien til å gå opp, men kjente i hjertet mitt at det var terapeut jeg skulle være. Og skal man få til noe, må man ha fokus på det, hadde jeg lært av en av lærerne på SIKH. Og tørre å slippe den trygge greina. Og først da begynte ting å skje.

Jeg følte det var noe mer jeg skulle lære, noe som kunne finne flere årsaker til blokkeringer på hvorfor velvalgte homeopatiske medisiner bare hjalp en liten stund, eller ikke satte i gang en helbredelsesprosess i det hele tatt. En venninne tipset meg om bioresonans og da jeg fikk oppleve testmulighetene som ligger i bioresonans var det ingen tvil om at jeg måtte studere det og skaffe meg utstyret.

Jeg fikk låne penger av foreldrene mine og gikk på Trygg Helse Akademiet i Tønsberg i vel 1 år. Lege Bjørn J. Øverbye var hovedlærer og åpnet en helt ny verden for meg. Han er et vandrende leksikon og hans kunnskap og erfaring var utrolig inspirerende. Jeg fikk lære om alt som kunne svekke våre egne selvreguleringsmekanismer. Alt fra stråling, gamle infeksjoner i tarm, mandler og tenner, blokkeringer i rygg, kjeve eller kraniet, overvekst av sopp i tarm, skjulte matintoleranser etc.

7. Og til slutt, Kamilla – hva er ditt aller beste helsetips?

Mitt aller beste helsetips er å gi seg selv god nok ernæring, være fysisk aktiv, gjerne 30 min daglig, sove nok og oppsøke en helhetlig tenkende behandler hvis helseplager ikke går over eller stadig kommer tilbake. Men det er viktig med grundig utredning hos fastlegen også. 

Dette med å jobbe forebyggende og sørge for at vi gir oss selv fundamentet for helse, har blitt en hjertesak. Siden både gode næringsstoffer og fysisk aktivitet er grunnpilarer for helse ved siden av søvn, et støttende miljø etc., har jeg sammen med en god venninne som er pilatesinstruktør startet med Pilates & Mat kurs.

Rømskog SPA

Foto: Kamilla Glomsrud Hill

Det er online-trening hos Breathing New Life og videoforedrag om maten vi trenger for å fungere optimalt. Og det er weekendkurs innen Pilates & Mat på nydelige Rømskog SPA & Resort der vi trener styrke gjennom pilatestimene til Line Dahl lørdag og søndag, og har et matseminar lørdag der jeg forteller om helsebringende mat.  Dette skjer omgitt av skjønn natur, i skogens ro og ved et stort vann, og hvor mest mulig økologisk og kortreist mat står på menyen fra hotellets kjøkken. Det er mange som elsker å komme seg litt bort fra den vante rutinen og da er dette en helg som deltagerne sier gir mer overskudd og inspirasjon på mat som de tar med seg hjem. 

Tusen takk Kamilla, for reisen inn i en homeopat og bioreresonansterapeuts verden. (Du finner Kamilla her: kamillahill.no).

Del gjerne på facebook!

2 Comments
 • Liv

  27/04/2014 at 8:08 pm Reply

  Finnes det bioresonansterapi for hepatitt C.

  • Marianne

   28/04/2014 at 3:37 pm Reply

   Hei Liv, her er svar fra bioresonansterapeut Kamilla Glomsrud Hill om behandling av hepatitt C med bioresonansterapi:

   “Jeg har hepatitt-informasjon i form av ampuller jeg bruker og overfører denne frekvensen til pasienten, via håndelektroder. Behandlingssignalene for hepatitt c vil da svekke leverbetennelsen slik at det naturlige forsvaret kan begynne å jobbe lettere. Jeg styrker også lever generelt og de organer jeg finner at trenger stimuli.”

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits