Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Enkle drinker med kun to ingredienser: 7 and 7
9986
post-template-default,single,single-post,postid-9986,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Enkle drinker med kun to ingredienser: 7 and 7

En ny drink i serien “Enkle drinker med kun to ingredienser”. Denne gangen en drink med whisky og 7 Up. Ikke fancy, men enkel og god, i hvert fall hvis du liker whisky.

En 7 and 7 – eller 7 & 7 er en drink som inneholder Seagram’s 7 Crown whisky og 7 Up. Og som regel is og en sitronskive.

Cocktailen 7 and 7 ble populær i barene i USA på slutten av 70-tallet fordi drinken visstnok var Hollywood-stjernenes favoritt. Ikke bare det, men den var John Travoltas favorittdrink i Saturday Night Fever og Robert De Niro drakk den i Godfellas.

Ingeniørfruens-enkle-cocktail-7-and-7

Foto: Ingeniørfruen

På bildet: Klassiske whiskyglass med slipt dekor fra Åhlens (kr 49) og smashing negler fra imPRESS  (min imPRESS-guide får du her).

7 and 7

(1 whiskyglass)

Fyll et highballglass med isbiter, ha i ett målebeger med whisky og fyll opp med 7 Up. Pynt eventuelt med en sitronbåt. Er du veldig glad i whisky kan du bruke 1 del whisky og 1 del 7 Up.

PS – Seagram’s 7 Crown whisky er utgått fra Vinomonopolets sortiment, bruk isteden en whisky/whiskey du liker!

For en sukkerfri og lavkarbo variant: Sprite Light, 7 Up light eller annen lett sitronbrus.

Har du forresten sett de andre drinkene i serien Enkle drinker med kun to ingredienser? De er verdt å ta en titt på. Noen ganger er det ikke rom for fancy cocktails, men på sin plass med en enkel drink.

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.