Hjem   Om meg   Kontakt
Enkle drinker med kun to ingredienser: 7 and 7 | Marianne de Bourg
9986
post-template-default,single,single-post,postid-9986,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Enkle drinker med kun to ingredienser: 7 and 7

En ny drink i serien “Enkle drinker med kun to ingredienser”. Denne gangen en drink med whisky og 7 Up. Ikke fancy, men enkel og god, i hvert fall hvis du liker whisky.

En 7 and 7 – eller 7 & 7 er en drink som inneholder Seagram’s 7 Crown whisky og 7 Up. Og som regel is og en sitronskive.

Cocktailen 7 and 7 ble populær i barene i USA på slutten av 70-tallet fordi drinken visstnok var Hollywood-stjernenes favoritt. Ikke bare det, men den var John Travoltas favorittdrink i Saturday Night Fever og Robert De Niro drakk den i Godfellas.

Ingeniørfruens-enkle-cocktail-7-and-7

Foto: Ingeniørfruen

På bildet: Klassiske whiskyglass med slipt dekor fra Åhlens (kr 49) og smashing negler fra imPRESS  (min imPRESS-guide får du her).

7 and 7

(1 whiskyglass)

Fyll et highballglass med isbiter, ha i ett målebeger med whisky og fyll opp med 7 Up. Pynt eventuelt med en sitronbåt. Er du veldig glad i whisky kan du bruke 1 del whisky og 1 del 7 Up.

PS – Seagram’s 7 Crown whisky er utgått fra Vinomonopolets sortiment, bruk isteden en whisky/whiskey du liker!

For en sukkerfri og lavkarbo variant: Sprite Light, 7 Up light eller annen lett sitronbrus.

Har du forresten sett de andre drinkene i serien Enkle drinker med kun to ingredienser? De er verdt å ta en titt på. Noen ganger er det ikke rom for fancy cocktails, men på sin plass med en enkel drink.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.