Hjem   Om meg   Kontakt
Kryddermiks: Five spice powder | Marianne de Bourg
9660
post-template-default,single,single-post,postid-9660,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Kryddermiks: Five spice powder

Har du malt nellik og anis liggende fra julebaksten? Da kan du bruke det til å lage ditt egen kinesiske five spice pulver  – eller femkrydder.

Ingeniørfruens-five-spice-powder

Hel fennikel, kanel, szechuan-pepper, malt nellik og malt anis. Foto: Ingeniørfruen

Fives spice powder eller femkrydder er en blanding av fem krydder som brukes primært i kinesisk mat, men også i annen asiatiske mat. Femkrydder omfatter alle fem smakene – søtt, surt, salt, bittert og umami.

Vanligst er en kombinasjon av disse typene krydder: Stjerneanis (Bajiao, 八角) , nellik (Dingxiang, 丁香), kinesisk kassiakanel (rougui, 肉桂) og szechuanpepper (huajiao, 花椒) og fennikelfrø (xiaohuixiang, 小 茴香).
[15 grunner til å elske kanel]

Femkrydder brukes sammen med kjøtt som svinekjøtt og and. Krydderblandingen kan også brukes til kylling, biff og sjømat

Blandingen kan lages med både malte og hele krydder, men det enkleste er jo å lage av malte. Jeg fant ikke malt fennikel eller szechuan-pepper og brukte hele. Szechuan-pepperet er fra en lokal Asia-matbutikk.

Five spice powder

(ca 2 ss)

  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts hel szechuan-pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt anis
  • 2 ts malt nellik

Rist fennikelfrø og pepper i en tørr stekepanne på lav til middels varme i ca 3 minutter til aromaen fra krydderet begynner å frigjøres. Mal fennikelfrø og pepper i en krydderkvern eller morter. Kaffekvern kan du også bruke. Oppbevar på boks eller glass.

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.