Marianne de Bourg | Omelett med hemmelig fyll (kr 17,14)
9547
post-template-default,single,single-post,postid-9547,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Omelett med hemmelig fyll (kr 17,14)

Omelett er enkelt og budsjettvennlig, og kan spises både til frokost, lunsj og middag. Og du kan fyller omeletten det du har – for eksempel rester fra kjøleskapet. Bra studentmat!

Ingeniørfruens studentmat, omelett

Omelett med hemmelig fyll

(1 porsjon)

  • 2-3 egg
  • Ost
  • 1/2 pakke ruccula
  • Rester fra kjøleskapet: kjøttpålegg, grønnsaker osv.
  • ca 1/4 ss smør (eller olje til steking)
  • Salt og pepper
  • Eventuelt ketchup

Er du småspist og skal spise omeletten til frokost? Bruk 2 egg.
Har du god appetitt og klar for middag? Bruk 3 egg (4 er også lov!)

Sjekk først hva du har i kjøleskap, matskap og fryser. Hakk løk, skjær opp grønnsaker eller del opp kjøttpålegg eller annet du skal ha i omeletten. Skjær ost i skiver – eller riv den.

Fres eventuelt løk og grønnsaker blanke på middels varme i litt olje eller smør i stekepannen (gjerne en liten omelettpanne og aller helst teflon). Ta dem deretter ut.

Visp eggene lett sammen med salt og pepper, og hell dem i pannen når smøret har blitt så varmt at det freser. Skyv eggemassen fra sidene og inn mot midten (i 20 sekunder sier Jamie Oliver). Hell så på pannen til eggemassen dekker hele pannen. Skru ned varmen litt (til lav varme) og stek omeletten til overflaten er nesten stivnet. Ha på ost, kjøttpålegg, løk og gønnsaker eller det du vil på den ene halvparten og brett den andre halvparten over.

Eller du kan lage latmannsvarianten hvor eggene rett og slett får være i fred i pannen og deretter ha fyll over når omeletten nesten er stiv. Jeg pleiere å bruke denne varianten.

Se også hvordan Jamie Oliver lager den perfekte omelett:

 

Omeletten er glutenfri, lavkarbo, sukkerfri og Paleo. Den er vegetarisk og laktosefri pluss melkefri hvis du dropper ost. Omeletten er lavkalori dersom du erstatter en eller flere av eggeplommene med eggehviter.
.

12 tips til fyll

  • Bacon, sopp og løk
  • Tunfisk, fetaost og sorte oliven
  • Paprika, purre og løk
  • Spinat, rødløk og fetaost
  • Røkelaks, kremost og gressløk
  • Friske urter, tomater, løk og pinjerkjerner
  • Serrano/parmaskinke og parmesanost
  • Tacokjøttrester, revet ost og salsa
  • Skinke, ost og tomat
  • Trønderfår, Jarlsbergost og purre
  • Grønne oliven, pesto og tomat
  • Rødløk, fetaost og sorte oliven

 

Budsjett

3 egg = kr 5,35
1/3 pakke ruccula = 6,18
Ost = 50 g/kr 5,61 (kr 112,20 pr kg for lett gulost på rema1000)

Sum = kr 17,14

Rester fra kjøleskapet: kjøttpålegg, grønnsaker osv.
ca 1/4 ss smør (eller olje til steking)
Salt og pepper
Evenutelt ketchup

Enjoy!

Del gjerne på facebook!

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



2 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.