Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Kakao med chili og appelsin
8950
post-template-default,single,single-post,postid-8950,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kakao med chili og appelsin

Dette er en oppskrift i serien LØRDAGSGODT hvor jeg lager sunne alternativer til lørdagsgodt for store og små.  Kakao er også perfekt drikke på tur!

Litt tøffere kakao med hint av varmende chili og forfriskende, C-vitaminrik appelsin. Og kakao, i hvert fall rå kakao, er godt for hjertet og skal forebygge både kreft og diabetes.
[Les mer om hva som er bra med kakao]

Ingeniørfruens kakao med chili og appelsin

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

Kakao med chili og appelsin
(3 porsjoner)

  • 5 ss kakao
  • 4-5 ss Sukrin Gold, eventuelt ditt foretrukne søtningsmiddel
  • 1 liter melk
  • 1 ts finhakket chili
  • Revet skall av en appelsin

Bruk rismelk, soyamelk, mandelmelk for en melkefri/laktosefri variant, kokosmelk eller en blanding av 50/50 fløte/vann for en lavkarbo kakao.

Bland kakao, sukker og litt av melken i en kjele og kok opp. Spe med resten av melken og varm opp til kokepunktet. Tilsett chili og appelsinskall.

Istedenfor chili kan du bruke:

Passer perfekt sammen med kanel- og kakaomandler med appelsin.

Kakaoen er sukkerfri, glutenfri, laktosefrie/melkefrie hvis du velger alternativene til melk og lavkarbo med kokosmelk/fløte. 

Følg med – nye oppskrifter på LØRDAGSGODT hver lørdag.

.

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.