Hjem   Om meg   Kontakt
Enkle drinker med kun to ingredienser: Vodka tonic | Marianne de Bourg
9758
post-template-default,single,single-post,postid-9758,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Enkle drinker med kun to ingredienser: Vodka tonic

En forfriskende drink i serien “Enkle drinker med kun to ingredienser”.

En vodka tonic er en drink laget med vodka og tonic water/tonicvann servert i  i et lowball-glass/whiskyglass med is, og en limebåt som tilbehør. Ofte pyntet med en skive lime eller sitron. Den heftigste varianten kan inneholde like deler tonicvann og vodka, men denne drinken er litt snillere…

Ingeniørfruens-fredagscocktail-Vodka-tonic

På bildet: Klassiske whiskyglass med slipt dekor fra Åhlens. Foto: Idemagasinet.

Vodka tonic

(1 glass)

4 cl vodka
Tonic water
Is

1 limebåt som tilbehør

Fyll ett lowball-glass  med is. Ha i et målebeger (4 cl) med vodka og fyll opp glasset med Tonic water. Rør, ha eventuelt i en limebåt og servér!

Ingeinørfruens-Vodka-tonic-med-light-tonic-water

Foto: Ingeniørfruen

Mer smak?

For mer smak til drinken bruk smakssatte vodkaer, som for eksempel fra sortimentet til Absolut hvor de har smak av fersken, pære, mango, sitron m.fl. Eller bedre, kjøp lokalt (norsk) vodka fra Egge gård i Lier – variantene jordbær og eple.

Sunn og sukkerfri variant:

Et tips er å bruke Club Soda istedenfor Tonic Water da denne inneholder sukker. Søt isteden med Stevia med bærsmak. For eksempel en i denne pakken med 1 flaske hver av smakene appelsin, sitron, bær, vannmelon og aprikos. Jeg bruker disse i drinker og i hjemmelaget sukkerfri brus.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.