Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Gaveguide – spar tid og penger
5861
post-template-default,single,single-post,postid-5861,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Gaveguide – spar tid og penger

Jeg forbereder meg til bursdager og jul igjennom året, samler gaver i et gaveskap hvor jeg alltid har smågaver liggende, og kort også. Det sparer meg for masse tid og penger.

Ingeniørfruens gaveuide

Foto: Bloomingville

Her er 10 tips som gjør handling av gaver til bursdag, jul og merkedager lettere.

Gratis gaver

1. Fra loppis og Fretex: Kjøp bøker og tegneserier og ha et lite lager. Gi nieser og nevøer når man skal på besøk. Gi som ekstragaver når man ”bare skulle hatt en liten ting til”. Gi i adventskalenderen. I julestrømpa.

2. Lag en bok. Klipp ut fra blader og skriv ut artikler om fra internett. Om graviditet til den gravide (man får bare ikke nok informasjon da!). Om diett for den som nylig har begynt på lavkarbo eller 5:2-dietten – print for eksempel ut oppskrifter fra nett og lim inn i en perm eller notatbok.

3. Kjæreste- og bryllupsgave. Samle på artikler, bilder, dikt og ordtak om kjærlighet. Gi kjæresten på bryllupsdagen – eller 10-årsdagen for når dere traff hverandre. Gi det samme til bror og svigerinne på ett års bryllupsdag, eller i bryllupsgave.

4. Personlig minnebok. Eller; spar på avisen fra hver bursdag og gi til barn/tantebarn/barnebarn til konfirmasjonen.

5. Fine ord. Du kan også bruke ideen fra adventskalenderen min der jeg skriver ros og fine ord på lapper til min kjære og putter i en boks. “Jeg elsker deg fordi…”.

 

Kjøp på forhånd

6. Feriegaver. Kjøp gaver når du er på ferie: for eksempel flasker på tax-free og i butikker du er i på ferie (og har god tid og fullstendig fravær av stress ;0).

7. Det du kommer over. Kjøp gaver når du på handletur her hjemme, ser noe fint og tenker: “Den hadde mamma likt!”. Kjøp den der og da, og spar den til mamma har bursdag – eller til jul.

8. Album med barnebarnet. Ta dobbelt kopi av alle bilder tatt av gullungen i løpet av et år og kjøp et vakkert fotoalbum hvor du limer inn bildene av barnebarnets første år. Gi til besteforeldrene.

9. Flere smågaver. Når du er i butikk kjøp småting som passer til mottakerens interesse (selv om du tenker at gaven har for liten verdi!). Mange små ting i samme tema er knallfint å gi. For eksempel blomsterfrø + blomsterløker + hagesaks + hageblad til hageentusiasten.
[Flere forslag til temagaver].

Kjøp på salg

10. Til barnebursdager. Har du barn i barneskolealder, kommer gjerne bursdager som perler på en snur. Kjøper du leker når de er på salg har du et lite lager til kommende bursdager. Kjøp for eksempel prompepute, falsk bæsj og andre morosaker som alltid slår an hos barn. Klistremerker, viskelær  og andre småting kan være greit å ha. Lego er dyrt og smart å kjøpe på salg. DVD’er og CD’er som er forseglet kan byttes. Er det for eksempel femten barnebursdager i løpet av året, vil mange handleturer være spart.

 

Syntes du det hørtes smart ut? Har du flere ideer?

.

2 Comments
  • Marianne

    19/02/2014 at 3:47 pm Reply

    Et bra tips nå om dagen er forresten å kjøpe bøker på Mammut-salget!

  • ellens oase

    21/06/2014 at 10:41 pm Reply

    Love it Marianne ;)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits