Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Kanel- og kakaomandler med appelsin
8948
post-template-default,single,single-post,postid-8948,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kanel- og kakaomandler med appelsin

Dette er en oppskrift i serien LØRDAGSGODT hvor jeg lager sunne alternativer til lørdagsgodt for store og små.  Appelsinmandlene passer selvsagt også perfekt som turmat på skituren.

De krydrede mandlene er et supersunt alternativ til godteposen med smågodt, de er gode og knasende og har deilig kryddersmak, søte og saftige appelsiner gir en herlig kontrast.

Er dette for alternativt for de små, kan du eventuelt putte i noen biter med sjokolade også.  (Gjerne sjokolade uten sukker). Mandler, appelsin og sjokolade blir nok en knallbra miks.

Ingeniørfruens krydrede mandler med kakao, kanel og appelsin

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

Kanel- og kakaomandler med appelsin
(3-4 porsjoner)

Disse krydderristede mandlene er milde på smak og perfekte både som lørdagsgodt og tursnacks for store og små.

Rist mandler, smør, kanel og kakao i en stekepanne i ca fem minutter til krydderet har festet seg til mandlene.

 

Kanel og kakao pleier å falle i smak hos de fleste, men du kan også bruke andre krydderblandinger, for eksempel som i disse nøttene med pepperkakekrydder eller mitt Pumpkin Pie Spice-krydder som består av kanel, ingefær, muskat, allehånde og malt nellik.

Mandlene kan varieres ved å krydres med:

  • garam masala
  • taco-krydder
  • tørket frukt
  • kanel (supersunt!) og kardemomme

Istedenfor appelsin kan du bruke:

  • druer
  • kokos
  • rosiner
  • sjokoladebiter
  • dadler i små biter

Tips for deg som skal på tur: Ha med appelsinen i en egen boks og tilsett den rett før tursnacksen skal spises, slik at ikke de ristede mandlene blir våte. Ta med servietter også…

Server gjerne med hjemmelaget sukkerfri brus.

Appelsinmandlene er lavkarbo, sukkerfrie, glutenfrie, laktosefrie/melkefrie. Hvis du ikke tåler smør, kan du bruke kaldpresset kokosolje isteden. Eller ghee hvis du spiser Paleo.

Liker du krydrede nøtter eller mandler? Hva er din favoritt-krydderbladning?
Og du – del gjerne på facebook.

Følg med – nye oppskrifter på LØRDAGSGODT hver lørdag.
.

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.