Hjem   Om meg   Kontakt
Hjemmelaget salsa med koriander - oppskrift | Marianne de Bourg
9435
post-template-default,single,single-post,postid-9435,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Hjemmelaget salsa med koriander

Salsa (som betyr “saus” på spansk) kommer i mange forskjellige varianter, hvor de fleste inkluderer hakkede tomater, løk og chili. 

Salsa er standard tilbehør til meksikansk retter og knallgodt til tortillachips. Og lager du salsaen selv, vet du hva den inneholder.

Ingeniørfruens aller beste salsa

Foto: Ingeniørfruen

Denne salsaen inneholder verken kunstige tilsetningsstoffer, maisstivelse, surhetsregulerende middel eller andre tilsetningsstoffer. Heller ikke eddik, som jeg ikke synes hører med i salsa. Salsaen har perfekt konsistens som tilbehør til tortillachips – ikke for rennende og ikke for store biter. Det er faktisk den beste salsaen jeg har smakt.

Det geniale med denne oppskriften som jeg har fått av min svoger (takk, Morten!), er blant annet at den inneholder koriander. Så, liker du ikke koriander, dropper du det. Men jeg synes ikke du skal gjøre det. Koriandersmaken er ikke så fremtredende, den bare fremhever de andre smakene.

Bruk 2 chilier for en medium sterk salsa og 3 chilier for en hot.

Verdens beste salsai

Foto: Ingeniørfruen

Chilien er ganske hot og jeg har derfor endret oppskriften til 1-2  chilier (fra 2-3). Er du av typen som kjøper mild salsa i butikken, er det nok lurest å bruke kun 1 chili. Kjøper du vanligvis salsa av typen medium sterk, kan du kanskje bruke 2 chilier. Ute etter noe skikkelig hot? Ta 3!

Hjemmelaget salsa med koriander
 
Oppskrift: Tilbehør
Porsjoner: 4-6
Ingredienser
 • ▪ 1 løk, hakket
 • ▪ 2 fedd hvitløk, finhakket
 • ▪ 1-3 røde chilipepper uten frø og hinner
 • ▪ En potte koriander
 • ▪ 4 bokser hele tomater uten væske
 • ▪ Salt og pepper
 • ▪ Litt malt spisskummen
Sånn gjør du
 1. Hakk løk og hvitløk. Del chilien og fjern frø og hinner. Klipp av bladene fra korianderen. Det er ikke nødvendig å være så nøye med å fjerne stilkene – de finhakkes i food processoren.
 2. Chilipepper, tomater og koriander hakkes i food processor eller blender.
 3. Løk og hvitløk freses i olje til løken er blank. Ha i salt, pepper og spisskummen. Pass på at det ikke blir for mye spisskummen, det ødelegger salsaen.
 4. Småkokes i ca 10-15 minutter.
 5. Avkjøl og la smaken få utvikle seg over natten.

PS – Husk å være forsiktig når du håndterer chilien. Chili i øynene svir noe fryktelig!
Vask hender, fjøl og kniv godt etterpå. Eller bruk hansker.

Dette blir en stor porsjon som kan oppbevares i kjøleskap og fryses ned
i mindre porsjoner.

Ingeniørfruens hjemmelagde salsa med koriander

Foto: Ingeniørfruen

Salsa er godt til:

Salsa er standard tilbehør til taco og meksikanske retter som burritos, tostadas, quesadillas. Gjerne med hjemmelaget tacokrydder. Til tortillachips også (min “guilty pleasure” er Maarud tortillachips med ost…og gjerne med hjemmelaget salsa). På tacopizza passer den jo perfekt, som smakstilsetning i meksikansk gryteretter og supper. Prøv også salsa (og gjerne guacamole) på pølser.

Salsaen er sukkerfri, lavkarbo, lavkalori, vegansk, vegetarisk, glutenfri, melkefri, laktosefri.
.

Hjemmelagde lavkarbo tortillalomper

Vil du prøve deg på hjemmelagde lavkarbo tortillalomper av lavkarbo brødmix også?

Ingeniørfruens hjemmelagde tortillalomper av lavkarbo brødmiks

Oppskriften på denne finner du her.

Fredag er tacodag for mange og står taco på menyen i kveld hos deg kan jeg i tillegg til denne oppskriften foreslå hjemmelaget tacokrydder og lavkarbo tortillalomper. Til drikke passer det med en klassisk Margarita eller Margarita med appelsin som har en frisk og søt smak av appelsin, og er en lettere drink.

Flere salsaoppskrifter:

.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.