Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Enkle drinker med kun to ingredienser: Mimosa
9376
post-template-default,single,single-post,postid-9376,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Enkle drinker med kun to ingredienser: Mimosa

Mimosa er en typisk brunch-cocktail og en fin cocktail å servere som velkomstdrink i et bryllup. Det er en superenkel, klassisk og festlig cocktail som er laget av kun to ingredienser; appelsinjuice og musserende vin.

Mimosa er fjerde drink i serien “10 enkle drinker med kun to ingredienser”. Dette er virkelig en drink laget i en fei. Her får du oppskriften.

[ Ta gjerne også en titt på mine forslag til mat og menyer for en romantisk champagnefrokost: Champagnefrokost – tips og menyer ]

RECIPE Classic Mimosa Cocktail BLOGG mariannedebourg.no

Mimosa er et bra valg til champagnefrokost. Appelsinjuice i vinen gjør at den inneholder mindre alkohol, noe som kan være en fordel da vin på tom mage kan virke litt vel raskt.

Mimosa

(1 champagneglass)

Mimosa kan du gjerne lage med Champagne, og det er jo stas til for eksempel bryllup. For en rimeligere variant går det fint å bruke annen musserende vin, for eksempel Prosecco eller Cava. Jeg synes det er godt med en tørr musserende vin til den søte appelsinjuicen.

Jeg anbefaler å ikke spare penger på juicen. Bruk en god appelsinjuice uten fruktkjøtt, gjerne de som står kjølig i butikken.  Ferskpresset blir selvfølgelig enda bedre og presser du den selv, så kan du gjerne sile den. Ellers vil fruktkjøttet flyte i drinken og på toppen av glasset.

Du trenger:

 • Avkjølte champagneglass fra fryseren
 • 1 del avkjølt musserende vin, gjerne en tørr Prosecco
 • 1 del avkjølt appelsinjuice uten fruktkjøtt, eller friskpresset som er silt
 • Eventuelt appelsinskive til pynt

Sånn gjør du:

 1. Legg glasset/glassene 5-10 minutter i fryseren først. Da holder drinken seg kald lenger.
 2. Skjær først opp små skiver/biter av appelsinen, slik at de er klare.
 3. Når du tar glasset ut fra fryseren, hell først forsiktig i musserende vin i glasset. Dette for å unngå at for mye av boblene forsvinner, at innholdet bruser over kanten og at laget med bobler på toppen blir “guggete”.
 4. Fyll deretter forsiktig opp med appelsinjuice.
 5. Garnér med en appelsinskive. Server med en gang.

Min Mimosa-variant

Min variant av Mimosa er litt annerledes. Jeg liker best å bruke mer musserende vin i min Mimosa, så jeg lager den med dette blandingsforholdet:

 • 2 deler musserende vin
 • 1 del appelsinjuice

Du kan jo prøve begge alternativene. Som vanlig er det viktig å smake til og prøve seg fram. Særlig når du skal lage cocktails til gjester er det lurt å prøve seg fram på forhånd.

Mimosa til mange

Denne oppskriften er jo super å lage på forhånd når du skal ha fest, enten det er til bryllup eller velkomstdrinken når du skal ha selskap hjemme. Bare husk på at litt mer av boblene forsvinner når du lager en stor porsjon. Men ikke mer enn at dette fortsatt blir en god cocktail! Det er bare å måle opp hvor stor muggen eller dispenseren du skal bruke er, og bruke det samme blandingsforholdet. Husk også her å helle i vinen først og deretter juicen.

7 alternative Mimosa-oppskrifter

Det finnes massevis av alternative varianter av Mimosa, de fleste laget av ulike typer juice. Her er noen alternativer du kan prøve om du vil forsøke med en annen smak enn appelsin.

 • Bucks Fizz: 2 deler appelsinjuice + 1 del champagne
 • Luksus-mimosa: Champagne + ferskpresset appelsinjuice
 • Granateple-mimosa: Granateplejuice (f eks fra Eldorado) + musserende vin
 • Jordbær-mimosa: Musserende vin + jordbær-juice (fra Happy Day, f eks på Meny)
 • Vannmelon-mimosa: 1 del kjøtt fra vannmelon mikses i blender + 1 del musserende
 • Mimosa med appelsin og mandarin: Mandarin Morning Tropicana-juice fra Synnøve Finden + musserende vin
 • Appelsin- og jordbærmimosa Appelsin- og jordbærjuice fra Brämhults + musserende vin

FAKTA: Ifølge Wikipedia er Mimosa en cocktail-lignende drikk laget av en del champagne (eller annen musserende vin), og en del avkjølt juice, vanligvis appelsinjuice. Drinken er tradisjonelt servert i et høyt champagneglass til brunsj eller som velkomstdrink til gjester i bryllup. Den antas å ha blitt oppfunnet circa 1925 i Hôtel Ritz Paris.

Flere drinker med kun to ingredienser

Jeg har laget en hel serie med enkle drinker med kun to ingredienser. Dette er supersmarte oppskrifter som jeg bruker når jeg har lite tilgjengelig i barskapet, eller jeg bare får det for meg at jeg vil lage noe i en fei en lørdagskveld her hjemme. En smart liten samling å ha tilgjengelig, synes jeg!

Håper du ble inspirert!

Marianne :)

Vil du ha massevis av kreative tips til festen, ja cocktails også, har jeg samlet over 100 i min bok; KREATIVE BORD!

Du kan lese om den (og bestille den!) her:

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits