Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Les med god samvittighet!
8490
post-template-default,single,single-post,postid-8490,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Les med god samvittighet!

Jeg har alltid elsket bøker og synes de er en viktig del av et interiør. Bøker gjør seg både i bokhylla og ellers i innredningen. Jeg kunne ikke tenke meg å leve uten bøker…

Nå skriver nrk.no at en ny studie viser at lesing av skjønnlitteratur fører til økt kommunikasjon mellom celler i noen deler av hjernen og at det å lese en spennende fortelling, kan påvirke hjernen også når den hviler. Det ble funnet forandring over fem dager etter at forsøkspersonene var ferdig med å lese fortellingen. Lesing fører nemlig til flere forbindelser mellom hjerneceller. Det er altså bra å lese, siden dette stimulerer hjernen over en lengre periode. Det holder hjernen frisk og fleksibel og hjelper i utvikling. Les mer om saken på nrk.no

Vi vet alle at det er viktig med rolige stunder og egentid, men det kan noen ganger føles egoistisk eller som dårlig anvendt tid å sette seg ned med en god bok. Nå er det bare å forkaste den dårlige samvittigheten. Heretter har du en god grunn til å sette av tid til å kose deg med en god bok.

Tips – 10 oppbyggende bøker fra min bokhylle:

Bienes hemmelige liv – Sue Monk Kidd
Hjerter i chili – Laura Esquivel
Garps bok – John Irving
Moral for vakre piker – Alexander McCall Smith
Kjærlighet. Sitatsamling – Paulo Coelho
Isabell Allende – Afrodite
Barnepiken – Kathryn Stockett
The last concubine – Lesley Downer
Munken som solgte sin Ferrari – Robin S. Sharma
Verdens fineste 55 romantiske reisemål – Kristin Valla

Ha en super torsdag!

Hilsen Marianne :0)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits