Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Chakramat – Bruk maten som et verktøy til helbredelse
8428
post-template-default,single,single-post,postid-8428,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Chakramat – Bruk maten som et verktøy til helbredelse

Tenk om forholdet proteiner, fett og karbohydrater var uten betydning.
Tenk om vi kunne slutte å telle kalorier.
Tenk om mat helbreder…

Ingeniørfruen om chakramat - mat som helbreder

Foto: Rice.dk

[BOKOMTALE]

Sjanger: Diett/kosthold og mental helse
Tittel: Chakramat – Om matens virkning på energisentrene våre
Originaltittel: Chakra Foods for Optimum Health
Forfatter: Deanna M. Minich
ForlagCappelen Damm
Pris: Ordinær pris kr 342. Kr 277 hos Adlibris

(Jeg kjøpte boka på tilbud for kr 49 i min lokale Notabene-butikk).

Forlagets omtale
Ved å spise mat som er riktig for chakraene, vil du bli i stand til å helbrede følelsesmessig og fysisk ubehag som kroppen kanskje har holdt fast ved i lange tider. Den rene skattkiste i sin visdom om mat og spisevaner.

Fra omslaget
Hurtigmat, langsom mat, ferdigmat, lavkarbo, fettfattig, fettrik og raw food… Det er ikke ende på rekken av tanker rundt ernæring for optimal helse – som manifesterer seg i kampanjer, kurs, bøker og klinikker. Vi leser og kurser og kokkelerer oss slanke og sunne. Håper vi. Noen blir dessverre værende i håpet. For ingen diett fungerer for alle. Hver og en av oss er unik og et sammenhengende hele – en fysisk ubalanse speiler en åndelig ubalanse, og omvendt. Et dypdykk i chakraenes funksjon i forhold til ernæring avdekker ny og spennende praktisk kunnskap om mat og kropp.

Utdrag fra boka

Det finnes ingen diett som fungerer på en hel befolkning
Ernæringsspesialister lærer under utdannelsen at proteiner og karbohydrater skaper den samme energifordelingen i kroppen. Vi kan konsumere samme antall kalorier, men stoffskifteeffekten i cellene kan være forskjellig. Proteiner fra grønnsaker som soyabønner og proteiner fra dyr, som kasein utledet fra melk, skaper forskjellige reaksjoner i kroppen selv om begge er proteiner.

Chakraene er energisentre (Chakra i følge Wikipedia)
Energisentrene i kroppen har vært kategorisert på forskjellige måter, som for eksempel nerveklaser, ifølge moderne skolemedisinere og fysikere. I ayurveda kalles energivibrasjonssenterne i menneskekroppen chakraer, ”virvlende hjul”.

Forbindelsen mellom maten og chakraene
Visse matvarer kan inneholde de optimale fysiske egenskapene som vil gi den optimale fysiske næringen.

Bruk maten som et verktøy til helbredelse
Du svarer på spørsmål i spørreskjemaer som integrerer fysiske, følelsemessige og åndelige aspekter og poengsummene indikerer hvilke chakraer som er i ubalanse. Boka tar for seg hvert av chakraene, der du kan lese mer om de fysiske/åndelige egenskapene i maten og hvordan de kan hjelpe deg med å arbeide med konkrete utfordringer.

”Tre måltider om dagen 365 dager i året over en gjennomsnittlig livslengde på syttiseks år vil innebære at vi har omtrent 84 000 muligheter til meningsfylte, helbredende møter med mat!”

Om forfatteren:
Forfatteren Dr. Minich er en internasjonalt kjent ernæring pedagog og forsker med master-og doktorgrader i human ernæring, ifølge Psychology Today

Dr. Minich på YouTube:
Hva er chakras?
Hvorfor dietter ikke alltid virker

Dr. Minics blogg:
FOOD + SPIRIT
(Her kan du blant annet laste ned en 37 siders pdf om prinsippene bak kostholdet).

Nå har jeg blitt inspirert til å lage ny og fargerik mat, har satt noen matvarer jeg vanligvis ikke spiser på handlelista, og kanskje kommer det en og annen oppskrift her senere.

Håper du ble inspirert også!

Ha verdens beste kveld

Hilsen Marianne :0)

3 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits