Hjem   Om meg   Kontakt
[SELVUTVIKLING] 365 positive ting | Marianne de Bourg
8202
post-template-default,single,single-post,postid-8202,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[SELVUTVIKLING] 365 positive ting

En undersøkelse viser at gode minner er vanskeligere å huske enn dårlige.

Ifølge LiveScience er det å huske dårlige opplevelser en fordel fordi man kan lære av dem, og dermed øke vår sjanse for å overleve. Det er fornuftig fra et evolusjonært synspunkt fordi oppmerksomheten er fokusert på detaljene som mest sannsynlig gjør det mulig å forbedre dine sjanser til å overleve hvis du støter på situasjonen igjen.

Jeg tenker at det allikevel vil være bra å huske mer av det som er positivt også. At flere gode minner vil gjøre oss takknemlige og lykkelige.
[Forskning viser at man blir lykkeligere av å være takknemlig].

Men hva kan vi gjøre for lettere å huske de positive tingene?

Jeg har en idé som jeg fant på Pinterest. Den går ut på å skrive ned én positiv ting hver dag og ende opp med 365 positive minner på slutten av året. For en bra idé!

Konseptet går ut på å putte papirlappene i et glass eller beholder som oppbevares lett synlig, slik at prosjektet ikke går i glemmeboka. Man kan gjerne dekorere norgesglasset eller boksen med noe man synes er fint. En positiv tekst, kanskje et fint bånd, klistremerker eller dekorasjonstape. Tanken er at du skal bli glad av å se glasset eller boksen.

Hva skal man skrive ned da…?
En positiv opplevelse som skjedde den dagen eller hva man er glad for i øyblikket. Det kan jo være en idé å skrive datoen på papirlappen også.

Tanken er at man skal se igjennom alle lappene når året er omme. Tenk for en fantastisk minnebok den dagen man sitter på gamlehjemmet etter å ha gjort dette i mange tiår!

Jeg skal se om jeg finne en krukke eller boks som jeg synes er fin nok til å bli boksen for “Mine positive minner fra 2014”. Jeg skal også se om jeg finner bilder av slike krukker til inspirasjon og legge i en mappe på Pinterest.

Var det ikke en god idé!? Blir du med på å gjøre det samme? 

Ha en positiv dag,
Marianne :0)

2 Comments
 • ~SerendipityCat~

  05/01/2014 at 7:50 pm Reply

  Det var en god idé!
  Selv har jeg laget en “gledesbok”: http://www.serendipitycat.no/?p=12315

  • Marianne

   05/01/2014 at 8:33 pm Reply

   Ååh, det har jeg ikke fått med meg (men gikk inn og leste nå) – moro å lese om samme tema! Jeg har også skrevet om notatbøker før, og hva jeg bruker dem til:
   http://mariannedebourg.no/2013/03/25/fine-notatboker/

   Blant annet til å skrive ned “10 ting jeg er takknemlig for”. Morsomt å lese om dine notatbøker også. Jeg har samme fetisj… ;)

   Vi kan kanskje oppdatere om dette temaet i løpet av året…?

   PS – Lesere som synes ideen med positive ord i glass eller boks var god, bør ta turen innom SerendipityCat i linken her over!

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits