Hjem   Om meg   Kontakt
Varmende mokka latte | Ingeniørfruen | Marianne de Bourg
8389
post-template-default,single,single-post,postid-8389,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[DRIKKE] Varmende mokka latte

Når vi har lyst på noe varmende, noe duftende – og selvfølgelig noe godt. Når valgets kvaler faller mellom kakao eller kaffe, kan vi si: ”Ja, takk begge deler” og lage mokka latte. Det dufter godt, smaker godt og gjør godt.

Visste du forresten at mokka latte også blir kalt mocha latte, caffè mocha og mocaccino?

Ingeniørfruens varmende mokka latte

Mokka latte
1 porsjon

1 ts kakaopulver (kakao er supersunt!)
1 espresso (40 ml) – gjerne Livanto fra Nespresso
2 dl melk 
1 klype kanel
Litt vaniljepulver, evt vaniljesukker
Kanelstenger

Varm opp melken. Lag en espresso eller meget sterk kaffe. Ha kakaopulver og en klype kanel og vaniljepulver i et stort krus, hell oppi espressoen og rør rundt. Hell deretter oppi melken og strø litt kakaopulver på toppen. Legg gjerne oppi et par kanelstenger dersom du har.

Melkefritt alternativ
Her kan du bruke mandelmelk eller nøttemelk for et vegansk alternativ, soyamelk for en lavkarbo variant eller kokosmelk for en Paleo-latte.

Sunn kanel
Kanel virker varmende og styrkende, skal virke avslappende og redusere stress. Kakao har en oppkvikkende effekt og bedrer mental yteevne. Dette høres helt riktig ut når man skal kose seg. Les også: 15 grunner til å elske kanel.

Ha verdens aller beste lørdag!

Hilsen Marianne :0)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.