Hjem   Om meg   Kontakt
Test av flytende mineral foundations | Marianne de Bourg
8286
post-template-default,single,single-post,postid-8286,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[SKJØNNHET] Test av flytende mineral foundations

Jeg har testet 6 gode mineral foundations.

En foundatiion er det viktigste produktet i sminkepungen, men også det mest vanskelige makeup-produktet. En god foundation skal dekke godt (jeg har noe eksem), men jeg ønsker ikke å se sminket ut. Altså den skal være usynlig, men allikevel ha nok dekkevne.

De 6 kremene i denne testen er alle bra og forskjellene er størst når det gjelder dekkeevne og holdbarhet, så her må du vurdere hva som er viktigst for deg med en foundation. Vil du ha en som dekker mye, er matt og sitter lenge? Eller en foundation som er lett, ser mer naturlig ut og dekker mindre? Dette er den største forskjellen på disse kremene.

Aerateint Pure Mineralfoundation SPF 20 fra Vichy

Ingeniørfruen tester flytende mineral fouundation fra Vichy

Omtale fra produsenten: Vichy Aéra Teint pure krem er en foundationkrem til tørr hud som gir en klar og naturlig farge. Med mineralpigmenter og anitoksidanter som beskytter huden mot ytre faktorer som forurensning og UV stråler. Inneholder Vichy kildevann. Uten parfyme, uten parabener, testet på sensitiv hud.

Min vurdering: Lukter ganske rent og lite. Konsistens: Lett å smøre ut og lett å få jevn. Dekker bra, blir noe blank, men ser svært naturlig ut til å dekke så godt. Sitter ganske bra.

POSITIVT: Ser frisk og naturlig ut!

NEGATIVT: Kunne sittet litt lenger på huden.

Crème de la Crème Foundation SPF 20 fra Franché

Ingeniørfruen tester mineralfoundation fra Franche

Omtale fra produsenten: Mineralfoundation i kremkonsistens. Long lasting formel som gir god dekkevne med SPF 20. Med lysreflekterende pigmenter som gir inntrykk av færre rynker. Lett tekstur og farge, gir et lett dekke. For bedre dekning, legg flere lag. Uten talkum, mineralolje og parfyme.

Min vurdering: Dufter godt og litt rart. Konsistensen er litt oljeaktig å smøre ut, men glir greit. Den er grei å påføre og legger seg jevnt på huden. Huden ble litt blank og gir glød. Den ser veldig naturlig ut og sitter greit utover dagen. Kremen dekker ikke noe særlig, men ser (av den grunn?) svært naturlig ut.

POSITIVT: Naturlig og gir masse glød!. Inneholder ikke mineralolje.Basert på  organiske planteekstrakter og syntetiske konserveringsmidler

NEGATIVT: Dekker ikke så mye og den blir litt blank.

Dream Tint SPF 15 fra Jane Iredale

Ingeniørfruen tester mineral foundation fra Jane Iredale

Om produktet: En perfekt semidekkende, fuktighetbevarende og beskyttende mineralfoundation. Dream Tint er en drøm for huden din. Absorberes lett og forbygger at huden tørker ut. Den virker også roende på sensitiv og irritert hud og forbedrer hudens elastisitet. Med solfaktor 15.

Min vurdering: Dufter best av alle kremene i testen! Veldig lett og tynn, og lett å smøre ut. Legger seg jevnt. Dekker veldig lite, men ser svært naturlig ut! 

POSITIVT: Dufter best av alle. Ser naturlig og fresh ut. Gir best glød av alle.

NEGATIVT: Dekker lite og må bruke en del. Den er dermed ikke så drøy.

Giordani Gold Mineral Therapy Foundation fra Oriflame

Ingeniørfruen tester mineral foundation fra Oriflame

Omtale fra produsenten:  Strålende mineralfoundation med revitaliserende sjømineraler gir en klarere hud, både når du har den på og når du tar den av! Vår første foundation som aktivt tar vare på huden din.

Min vurdering: Dufter greit/nøytralt. Tykk konsistens, men lett å smøre ut. Legger seg jevnt. Dekker middels. Gir glød. Sitter litt dårlig, men ser ikke så sminket ut som mange av de andre.

POSITIVT: Dufter nøytralt og er lett å smøre ut. Legger seg jevnt på huden og gir glød.

NEGATIVT: Sitter litt dårlig.

Moist Foundation fra Cosmobeauty Mineral Makeup

Ingeniørfruen tester mineralfoundation fra Cosmobeauty

Omtale fra produsenten: Flytende foundation som gir masse næring og fukt – spesielt utviklet for tørr hud. Silkemyk konsistens som smelter inn i huden og jevner ut hudtonen. Perfekt dekkevne samtidig som den virker pleiende for huden.

Min vurdering: Dufter greit og har en tykk konsistens. Den virker litt seig å smøre ut. Ser ganske naturlig ut, men litt sminket. Fremhever store porer. Huden blir litt blank og den gir ikke spesielt med glød. Kremen sitter godt, men man kan se at jeg har på foundation.

POSITIVT: Dekker godt og den sitter godt utover dagen. Ser ganske naturlig ut i forhold til mange andre foundations på markedet. Er ikke testet på dyr!

NEGATIVT: Det synes at jeg har på foundation og den fremhever porene noe.

Réponse Teint Mineral Pro Radiance Foundation fra Matis

Ingeniørfruen tester mineral foundation fra Matis

Omtale fra produsenten: En nydelig foundation som gir glans og glød til huden. Den gir en intens og langvarig, fuktighetsgivende effekt, og etterlater huden jevn og strålende. Samtidig glatter, fremhever og jevner den huden. Radiance Foundation passer for alle aldre og hudtyper, og har en smeltende og behagelig konsistens.

Min vurdering: Nøytral duft, noe jeg liker godt. Veldig lett å smøre ut. Legger seg jevnt. Den dekker akkurat passe og blir ikke blank. Den gir noe glød og sitter lenge, men ser kanskje en anelse sminket ut.

POSITIVT: Nøytral duft, lett å smøre ut, legg seg jevnt på huden.

NEGATIVT: Ser litt sminket ut.

Altså 6 gode kremer. Mitt mål i løpet av 2014 er imidlertid å skifte ut alt av hud- og hårprodukter til økologisk, parabenfritt og produkter som ikke er  testet på dyr.

Har du tips om en god økologisk foundation med god dekkevene, hadde jeg blitt glad om du legger igjen en kommentar.

Ha verdens aller beste fredag!

Hilsen Marianne :0)

12 Comments
 • Maria U

  03/01/2014 at 10:37 am Reply

  Terre d’Oc er min favoritt, og også Hilde Christina sin favoritt (hvis du kjenner til bloggen hennes).

  • Marianne

   03/01/2014 at 10:48 am Reply

   Takk for tips – både om foundation og blogg. Terre d’Oc er satt på ønskelista over produkter jeg kan tenke meg å teste :0)
   Jeg kjente ikke til denne bloggen heller, men skal da titte innom. Flott med tips – tusen takk! :)

   • Maria U

    10/05/2014 at 6:15 pm Reply

    Til deg som er ute etter mest mulig naturlig sminke osv fremover så har jeg et godt tips: BareFaced minerals. Fikk prøve det ut nå, og har blitt ny favoritt! :D Terre d’Oc som jeg har snakket om tidligere er umulig å få tak i for tida, men denne er en god erstatning!
    http://mariasmat.blogspot.no/2014/05/barefaced-mineralfoundation.html

    • Marianne

     10/05/2014 at 9:18 pm Reply

     Takk for tips, Maria :0)

     Fouundaion er noe av det vanskeligste å bli fornøyd med, synes jeg. Jeg har noe eksem/rød hud/betennelse (?), og må ha noe som dekker godt. Samtidig har jeg eldre hud enn deg og kan få fort se eldre ut enn jeg er når pudder/foundation legger seg i små rynker/uregelmessigheter. Ikke så lett. Min Vichy-favoritt blir ikke lenger produsert, dessverre. Så kanskje jeg burde prøve ditt tips.. :)

 • Camilla

  05/01/2014 at 4:43 pm Reply

  Husker vi hadde denne testen, tida går jammen fort! :)

  • Marianne

   05/01/2014 at 5:04 pm Reply

   Ja, det er jammen en stund siden, Camilla :0)

   Og jeg er fremdeles på jakt etter den perfekte foundation! Tenkte at det sikkert er mange som andre som er det også og synes det er bra med tips. Siden jeg har testet og sammenlignet disse grundig, tenkte jeg at det var et godt tips når jeg først har funnet noen få foundations som alle fungerte bra. Sikkert andre som sliter med det samme som meg – en foundation som både dekker bra, siden jeg har noe eksem, samtidig ønsker jeg jo ikke å se sminket ut. Supervanskelig det der!

   Har endt opp med å fortsette med en av disse i testen, selv om jeg egentlig ønsker meg en som er økologisk. Men så blir det jo så dyrt å kjøpe foundations som ofte ikke passer for min hud, og det ender opp med at jeg ikke kan bruke dem. Tenkte kanskje jeg kunne få tips fra noen med samme problem via denne posten… :0)

 • Silje Vanilje

  27/05/2014 at 8:31 am Reply

  Hei, er selv i prosessen med å fase ut produkter som er testet på dyr. Har lastet ned appen dyretestet. Der står det enkelt å greit hvilke merker som tester på dyr og ikke. Appen har også en søkefunksjon. Har begynt å teste ut No7 sminke da det ikke er testet på dyr. Synes det er dumt at mange av de store kjente merkene tester på dyr, samt mange av de merkene man får overalt på vita/cubus osv.

  • Marianne

   28/05/2014 at 12:51 pm Reply

   Bra tips om app – tusen takk :0). Dyreforsøk burde være unødvendig og er ikke kult å støtte opp om, men for meg er det også viktig at produktet ikke inneholder skadelige stoffer for min helse, som for eksempel parabener. Helst vil jeg også at de skal være økologiske, produsert av fornybare ressurser og gjerne Fairtrade i tillegg. Dette er mange krav og det er sjelden produktene jeg kjøper oppfyller alle disse kravene. Som jeg har skrevet om før i bloggposter om skjønnhet er mitt mål å bytte ut alle hud-, kropps- og hårpleieprodukter etter hvert som jeg går tom for produktene mine, og da skal det neste produktet jeg kjøper være litt bedre enn det forrige :0)

 • Åshild

  22/01/2015 at 2:33 pm Reply

  Hei! Oppdaget bloggen din i dag, her er det mye spennende jeg skal lese igjennom fremover! Har du funnet en ny foundation-favoritt siden dette innlegget? Drømmer om en mest mulig naturlig, helst økologisk base selv -om det så er farget dagkrem, bb cream, cc cream eller foundation. Huden min har tendens til å se tørr ut med mineralsminke og merket nye utfordinger da jeg har blitt over 30 ;) Bruker Nilens jord velvet perfection og Madara decoface tinting fluid, men ikke superfornøyd med noen av de. Supert å utveksle erfaringer så vi slipper å kast unødig mye penger ut av vinduet ;) Mvh Åshild

  • Marianne

   24/01/2015 at 9:36 am Reply

   Hei Åshild :0). Herlig at du forteller om dine erfaringer og kommer med tips! Jeg har ikke prøvd de to du nevner, men har prøvd Nilens Jord og er veldig fornøyd med det merket. Madara har jeg ikke vært borti. Herved notert!

   Jo da, jakten på den perfekten foundation fortsetter :D. Jeg kan godt gå uten sminke for øvrig, men har ganske ujevn hud i ansiktet som jeg liker å få jevnet ut.

   Så jeg har prøvd flere foundations etter denne testen jeg skrev om:

   Jeg har brukt La Roche-Posay Rosaliac CC-krem (kr 299 på Apotek 1 : http://www.apotek1.no/produkter/la-roche-posay-rosaliac-cc-cream-50ml-860181p). Den er ment for hud som har tendens til ujevnheter og rødhet. Den er altså temmelig dekkende, men bruker du ikke så mye, synes jeg den ser naturlig og fin ut. Fin til kveld og fest. Den er uten parabener.

   Den jeg bruker nå er Estelle & Thild (kr 275 hos KICKS: http://m.kicks.no/estelle-thild/makeup/base/farget-dagkrem-c2613/biohydrate-all-in-one-tinted-moisturizer-p43153) – det er en mye lettere krem, som umiddelbart ved påføring ser ut som den ikke kommer til å dekke noe særlig, men “smelter” inn i huden etter en liten stund og ser veldig naturlig ut, samtidig som den dekker en del ujevnheter. Det er til nå min favoritt på dagtid. Estelle & Thild er dessuten økologisk – og det liker jeg!

   Hvem av disse to du vil prøve avhenger litt av hvor mye du har behov for at kremen skal dekke. Jeg synes også at behovet er litt forskjellig på sommeren (da ønsker man et mer naturlig utseende, man ser friskere ut med litt farge i ansiktet osv) og på vinteren (da er det greit å dekke trøtt og gusten vinterhud :D).

   Kom gjerne tilbake hvis du prøver en av dem. Moro å høre andres erfaringer.

   Og tusen takk for fine ord om bloggen. Supert at du kommer tilbake!

 • Åshild

  31/01/2015 at 3:28 pm Reply

  Takk for langt og utfyllende svar!
  Behovet for foundation kommer litt an på hvordan huden oppfører seg og årstid ja, har blandingshud som har lett for å bli blank -mineralsminke i pudderform kan fungere greit på vår og sommer men synes ikke det blir så fuktighetsgivende som jeg gjerne skulle ønske! Spennende tips du kom med, tas imot med takk :)

  Madara sin tinted fluid liker jeg forresten godt ift naturlig dekkevne, at gir godt med fukt og en fresh’ look. Men den finnes kun i to farger der den ene blir noe rosa og den andre litt for mørk, hvertfall på denne tiden av året.

  Kom over et nytt merke i dag da(nytt for meg); KIM Cosmetics! Norskprodusert, virker som produktene inneholder gode ingredienser og det er dessuten salg på hele butikken om dagen :) Kjenner det frister å prøve selvom jeg nok burde bruke opp de jeg har… De har nemlig en flytende foundation. Usikker på farge så undersøker om de har testere!

  Jeg kommer til å fortsette å følge bloggen, utrolig informativ og dekker så mange av mine interresser! Tommel opp :)

  • Marianne

   02/02/2015 at 2:35 pm Reply

   Har du prøvd å blande to farger fra samme merke? Det kan jo kanskje funke. Jeg tenker på Madara sin litt for rosa og litt for mørke.

   KIM Cosmetics ser jo spennende ut. Takk for det tipset også :0). Produktene var slett ikke dyre, men jeg bør nok også bruke opp det jeg har. (Det var noe annet med testen jeg skriver om, den var mine erfaringer fra en test for Norsk Ukeblad, som flere kvinner gjorde, og da fikk vi prøver eller kremer…).

   Og mange takk for hyggelige ord om bloggen! Kjempekoselig å “bli kjent” med noen av leserne og høre at du vil fortsette og følge med :0)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits