Marianne de Bourg | [DRINKER] Fire fine drinker med cognac
8378
post-template-default,single,single-post,postid-8378,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

[DRINKER] Fire fine drinker med cognac

Det er fredag, det er på tide med en cocktail og temaet er drinker med cognac.

Kan man virkelig sløse bort fin cognac ved å bruke den cocktails, spør du kanskje.
Ja visst kan man det. Det er ikke bare mulig, det er helt riktig dersom man skal være trendy og lage klassiske drinker som under forbudstiden i USA, hvor blant annet de gode gamle Sidecar og Between the Sheets er på vei tilbake igjen.

Jeg fikk smake fire nye cocktails med cognac som base hos No. 19 i Møllergata 23 i Oslo, som for øvrig er omtalt New York Times’ “36 hours” guide to Oslo. No. 19 har en av Norges beste barsjefer, bartenderJesper Høst, World Class Bartender of the Year. 

Ingeniørfruen tester drinker med cognac på No. 19

Foto: Malecón v/ José Arturo Leguén Lores

Jesper lagde fire ganske forskjellige cocktails med basis i cognac.

Ingeniørfruen tester drinker med cognac

Foto: Malecón v/ José Arturo Leguén Lores

Drinker fra venstre: 1. La Tour de Argent. 2.  French Lily. 3. Fancy Cocktail. 4. Vieux Carré.

1. La Tour de Argent
(1 vinglass)

Er du glad i ingefær er denne drinken for deg! Den smaker mye og er blant mine favoritter.

  • 5 cl Braastad VSOP
  • 3 cl sitronshrub
  • 2 cl sitronjuice
  • 1,5 cl ingefærsirup
  • Club soda
  • Skiver av slangeagurk og frisk ingefær som garnityr

Alle ingrediensene tilsettes i et vinglass med knust is, blandes godt med en barskje og toppes opp med soda. Pyntes med en agurkskive og frisk ingefær.

 2.  French Lily
(1 stetteglass)

Denne drinken har en feminin touch, selv om den selvfølgelig kan nytes av både menn og kvinner.

  • 3 cl Braastad VS
  • 2 cl Aperol
  • 1 cl Lillet Blanc
  • 1 cl sitronjuice
  • 1 cl bringebærsirup
  • Appelsin og mynte til garnityr

Alle ingrediensene shakes på is og siles over i stetteglasset. Pynt med appelsinzest.

3. Fancy Cocktail
(1 stetteglass)

Denne drinken var en glede å drikke fordi den var så flott presentert, med rosépepper raust nedover langs kanten av halve glasset. Det var ikke min favorittdrink, siden pepper ikke er en favoritt hos meg, men den er en røff og maskulin drink som jeg tipper går hjem hos gutta!

  • 5 cl Braastad CO
  • 1 cl Triple Sec
  • Angostura bitters
  • Rosépepper

Knus rosépepper og rim et avkjølt cocktailglass med pepperet. Tilsett ingrediensene i et røreglass, rør over is og sil over i stetteglasset.

4. Vieux Carré
(1 rocksglass)

Denne drinken med cognac, vermouth, bourbon og likør var den første Jesper serverte, for som han sier, han serverer de heftigste drinken først. Slik at gjestene kommer raskt i humør.

  • 3 cl Braastad VSOP
  • 2 cl bourbon
  • 2 cl søt vermouth
  • 1 cl D.O.M. Bénedictine

Ingrediensene røres over is og siles over en stor iskule i et dobbelt rocksglass.

Mitt tips er å lage disse eller lignende drinker med Braastad Organic – norsk økologisk cognac. 

 

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.