Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Grunnoppskrift på hjemmelaget frokostblanding
9976
post-template-default,single,single-post,postid-9976,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Grunnoppskrift på hjemmelaget frokostblanding

Det er ingen sak å lage frokostblanding selv. Det er bare å blande ingrediensene raskt og sette inn i ovnen. Fordelen er selvfølgelig at blandingen kan inneholde det du liker best og droppe du ikke liker. Og at den ikke behøver å være proppfull av sukker.

Grunnoppskrift på hjemmelaget frokostblanding

Ingeniørfruen-tipser-om-sunne-matbokser-4b

Foto: Per Erik Jæger

(1 stort glass)

Ingredienser

  • 6 dl korn
  • 3 dl hakkede nøtter
  • 3 dl blandede frø
  • 3 dl tørket frukt
  • 1 dl vann
  • ½ dl olje, gjerne kokosolje
  • 2 ss honning

Slik gjør du:

  1. Bland de tørre ingrediensene, foruten tørket frukt i en bakebolle.
  2. Bland deretter vann, olje og honning. Dersom du bruker fast honning og synes den er vanskelig å få rørt den ut i væsken, kan blandingen varmes opp slik at det lettere løses opp. Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.
  3. Ha alt i en langpanne sammen med olje og honning, og rist på 150 grader varmluft i 30-40 minutter. Rør rundt i frokostblandingen noen ganger slik at den ikke blir brent.
  4. Avkjøl og bland i tørket frukt og krydder.

Frokostblanding kan spises med vanlig melk eller yoghurt, og ha gjerne friske eller frosne bær over. Fruktbiter er også godt, for eksempel eple og et kaneldryss.

For laktose- og melkefri frokost bruk soyamelk, rismelk, havremelk og nøttemelk. Soyayoghurt og laktosereduserte eller laktosefrie yoghurt-varianter.

Frokostblandingen er selvfølgelig vegetarisk, og vegansk blir den om du bruker de melkefrie variantene.

For en lavkarbo og Paleo variant, kan du erstatte korn med mer nøtter, frø, olje og vann. Da kan det være godt å tilsette litt kanel for å få smak på frokostbladningen. Og spis da gjerne frokostblandingen med kokosyoghurt til.

Forslag til ingredienser:

Korn:

Havregryn
Quinoa-flak

Nøtter:

Mandler
Valnøtter
Hasselnøtter
Paranøtter
Macadamianøtter

Frø:

Linfrø
Knuste lifrø
Solsikkekjerner
Gresskarkjerner
Sesamfrø

Tørket frukt:

Rosiner
Tørkede tranebær
Tørkede blåbær
Tørkede aprikoser
Tørket fiken
Tørkede dadler

Krydder og smak:

Vanilje
Kanel
Kardemomme

Ingeniørfruens 3 gode frokostblandninger

Mine 3 gode frokostblandinger:

Havre, blåbær og vanilje (i midten)

  • Havregryn
  • Hakkede mandler
  • Tørkede blåbær
  • Vaniljekorn

Spises sammen med melk eller soyamelk og et lite dryss kanel.

Quinoa, tranebær og bringebær (foran)

  • Quinoa-flak
  • Tørkede tranebær
  • Valnøtter, hakket

Nydelig med bringebæryoghurt og frosne bringebær

Havre, eple og kanel (bakerst)

  • Havregryn
  • Hakkede hasselnøtter
  • Linfrø
  • Kanel

Serveres med eplebiter eller eplemos og yoghurt naturell. Og et dryss av fruktose og kanel.

God frokost!

Jeg blir glad om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



2 Comments
  • Sayr

    21/01/2016 at 9:10 am Reply

    Hvor og når skal 1dl vann i oppskriften?

    • Marianne

      21/01/2016 at 9:25 am Reply

      Hei, takk for at du spør! Ser at vann var falt ut av fremgangsmåten. Det er nå rettet opp.

      Vannet sammen med olje og honning skal blandes med det tørre før alt sammen settes inn i ovnen.

      Her er nøyaktig fremgangsmåte:

      1. Bland de tørre ingrediensene, foruten tørket frukt i en bakebolle.

      2. Bland deretter vann, olje og honning. Dersom du bruker fast honning og synes den er vanskelig å få rørt den ut i væsken, kan blandingen varmes opp slik at det lettere løses opp. Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.

      3. Ha alt i en langpanne sammen med olje og honning, og rist på 150 grader varmluft i 30-40 minutter. Rør rundt i frokostblandingen noen ganger slik at den ikke blir brent.

      Avkjøl og bland i tørket frukt og krydder.

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.