Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [DRINKER] Baileys og kirsebærlikør
7235
post-template-default,single,single-post,postid-7235,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[DRINKER] Baileys og kirsebærlikør

Visste du at Norge ifølge Wikipedia ligger på 5. plass når det gjelder konsumering av sjokolade pr innbygger?

  1. Sveits (10,3)
  2. Østerrike (9,8)
  3. Irland (8,8)
  4. Storbritannia (8,4)
  5. Norge (8,3)

Ikke så rart at Sveits ligger på topp når de når de har hatt sin egne knallgode sjokolade Lindt Excellence siden 1845. En av mine egne favoritter Lindt Excellence 85% cacao som jeg spiser sammen med peanøtter og drikker kaffe til. Kan anbefales!

Kjendiskokkene- og konditorene, blant annet Sverre Sætre , Norges mest anerkjente konditor, sverger til franske Valrhona sjokolade, så hvorfor er ikke da franskmennene på topp 5-listen av konsumenter av sjokolade?

Det har jeg ikke svar på, men som jeg tidligere har skrevet er det en ny sjokoladelikør på markedet, nemlig den nye sjokoladelikøren Baileys Chocolate Luxe med ekte belgisk sjokolade, irsk fløte, madagassisk vanilje og kvalitetswhisky i perfekt harmoni.

For oss som liker sjokolade (hvem gjør ikke det?) – her er en drink med sjokoladelikøren som passer perfekt etter julens tunge middager istedenfor dessert.
Garantert en drink for chocoholikere.

Marianne de Bourg - Ingeniørfruen redder verden med Baileys Chocolate

Photo: Marianne de Bourg

Chocolat Black Forest

50 ml Baileys Chocolat Luxe
5 ml kirsebærlikør

Rist Baileys Chocolat Luxe og kirsebærlikør sammen og server i et stettglass. Server med mørk sjokolade og kirsebær.

Marianne de Bourg - Ingeniørfruen redder verden med Chocolat Baileys Luxe 2

Photo:  Marianne de Bourg

Jeg hadde ikke kirsebærlikør og laget den isteden av noe jeg allerede hadde i barskapet, nemlig solbærlikøren Bols Crème de Cassis, i samme mengde som i oppskriften. Jeg tror ikke det er mulig å smake forskjell på kirsebærlikør og solbærlikør når det kun er snakk om 5 ml (1 teskje).  Jeg vant heller ikke friske kirsebær i butikk og brukte frosne, mest for dekorens skyld.

Marianne de Bourg - Ingeniørfruen redder verden med Baileys Chocolate Luxe

Photo:  Marianne de Bourg

Da er det bare å ønske en fin fredag!

Marianne de Bourg - Ingeniørfruen, signatur

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits