Hjem   Om meg   Kontakt
Dekk et festlig nyttårsbord inspirert av is og snø | Marianne de Bourg
8013
post-template-default,single,single-post,postid-8013,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Dekk et festlig nyttårsbord inspirert av is og snø

Nyttårsbordet dekket  til årets siste fest er inspirert av is, snø og vinter. Det har snøkrystaller som tema og orkideer på rekke og rad. 

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 01

Foto: Per Erik Jæger

Bordet er dekket av blomsterdekoratør Denise hos Blåveispiken Blomster, som også tidligere har laget Kranser og juledekorasjoner her i bloggen.

Denise’s beste tips er å dekke bordet i god tid på forhånd.
– Dekk gjerne bordet før du begynner med maten, sier hun. Og begynn helst tidlig på dagen, da har du god tid og kan kose deg med borddekkingen. Borddekking skal jo være hyggelig. Man kan til og med pynte dagen før, det skaper enda mindre stress. Blomster som står i vase holder fint til dagen etter.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 02

Foto: Per Erik Jæger

FESTLIG OG FRODIG: Tema for borddekkingen er is og snø. Snøkrystallene går igjen både i dekkebrikkene og på bordet. Hvitt går igjen i orkideer og brudeslør er blomstene og ellers er det brukt nøytrale farger med noen innslag av beige og turkis – symboliserer is, det samme gjør bruk av glass og krystall.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 03

Foto: Per Erik Jæger

ENKLE DEKORASJONER: Blomsterdekorasjonene på bordet er helt enkelt grener fra orkidéplanter som er stukket enkeltvis ned i vaser, det samme er bitte små buketter med brudeslør. Kjempeenkle dekorasjoner som alle kan lage.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 04

Foto: Per Erik Jæger

GODT OG GAMMELT: På bordet er det brukt et gammelt servise fra Villeroy & Boch, Manoire. Glass og bestikk er også gamle.

Tips: Har du ikke nok tallerkener, går det fint å supplere med tallerkener i hvitt fra et annet servise.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 05

Foto: Per Erik Jæger

SY SELV: Serviettene er sydd av tekstil Tilda/Panduro.

Tips: Hvis du ikke finner tekstilservietter i de fargene og mønsteret du ønsker, kan du enkelt sy dine egne, og kanskje også en løper. Slik blir bordet mer gjennomført.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 06

Foto: Per Erik Jæger

EN TIL HVER! Sinkbokstavene fra Panduro Hobby er knyttet rundt hvert glass med et smalt fløyelsbånd. På denne måten er det lettere å holde styr på hvilket glass som er ditt.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 07

Foto: Per Erik Jæger

ENKEL DEKOR: Det samme fløyelsbåndet er knyttet rundt kniv og gaffel. Svært enkel dekor, men veldig hyggelig! Turkis, hvitt, grått og sølv gir assosiasjoner til vinter, is og snø. Et fint fargevalg til nyttårsbordet.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 08

Foto: Per Erik Jæger

SNØKRYSTALLER: Temaet is og snø vises ikke bare ved fargevalget, men også ved snøkrystallene som går igjen i dekoren. Snøkrystaller er stanset ut i det litt tykke og stive ark i sølvfarge og de utstansede figurene er brukt som dekor på bordet. De store snøkrystallene er egentlig julepynt, som er hengt rundt halsen på glassvasene.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 09

Foto: Per Erik Jæger

PYNT PAPIRPOSER: Papirposene ble kjøpt med bølget kant øverst, mens snøkrystallene ble stanset ut med utstanseren og de små stjernene limt på posen.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 10

Foto: Per Erik Jæger

BRUK SMYKKENE! Rundt halsen på noen av glassvasene er det trædd på armbånd av ferskvannsperler. Her kan jo ulike typer armbånd benyttes, og man kan også bruke perler i ønsket farge og størrelse trædd på en snor.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 11

Foto: Per Erik Jæger

SØLVSKIMMER: Små vaser og telysholdere i fattigmannssølv skinner vakkert i lyset fra de levende flammene, som også lyser igjennom glass og krystall. Bitte små buketter med brudeslør passer perfekt i de små vasene i fattigmannssølv. Småvaser er fine å bruke når man skal dekke bord, da høyere buketter ofte kan komme i veien mellom gjester som skal snakke sammen…

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 12

Foto: Per Erik Jæger

HVITE OG VAKRE: Det er brukt blomster fra to potter med Multiflora-orkideer. Disse har mindre blomster, men flere stilker på planten.
Tips: Orkidéer holder seg lenge i vaser med vann.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 13

Materialer:

 • Tilda tekstil Star grey/brown, art nr 480424
 • Turkis fløyelsbånd; art nr 020258
 • Hvit blonde bånd Edelweiss; art nr 9095
 • Sinkbokstaver, art nr 100430,A- 100455,Z
 • Sølvpapp; art nr 060435
 • Perler; art nr 701603
 • Papirlykter; art nr 26459
 • Stanseverktøy, snøkrystall; art nr 512966

Fra Panduro Hobby.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 14

Materialer:

 • Glassvaser
 • Sinkhjerter
 • Snøkrystaller med tråd
 • Telysholdere og små vaser i fattigmannssølv

Fra Madam Stoltz/Blåveispiken Blomster.
(Krystallvasene er gamle).

Flere fine tips til nyttårsfesten kan du finne i bildemappa mi på Pinterest. Og enda et tips til borddekking av nyttårsbord finner du her: Nyttårsbord i lysthuset.

Hver dag mot nyttårsaften kommer jeg med tips til nyttårsbordet.

Ha en fin kveld.

Hilsen Marianne :0)

2 Comments
 • Anette Willemine

  27/12/2013 at 7:10 pm Reply

  Virkelig et delikat bord. Mange fine tips å hente for alle som liker å dekke et hyggelig bord.
  Tusen takk for alle flotte blogginnlegg. Du er et oppkomme av gode ideer!

  Det har blitt noen runder med borddekking her i julen. Frokost, lunch og middag – alltid like sultne familiemedlemmer som setter seg til bords.

  Håper du og dine nyter en koselig jul.
  God klem til deg :)

  • Marianne

   27/12/2013 at 7:55 pm Reply

   Så hyggelig at du er innom, Anette :)

   Her går det også mye i mat og måltider :D. Det er jo mye det julen dreier seg om, og det jeg liker aller best. Men bordet står akkurat der akkurat som på julaften (jeg har mørk duk som tåler en støyt). Jeg gjenbruker altså bordpynten – setter bare nye telys i telysholderene. Ja, og nye serivetter da. Veldig behagelig, synes jeg som ikke gjør så mye ut av borddekkingen som man kanskje skulle tro ut fra bloggen. Men kose meg i jula, ja – det er jeg flink til! Vi koser oss alle sammen forresten, godt å ha alle hjemme!

   Vi “snakkes” nok i løpet av romjula, nå som det kommer dager hvor det blir mer tid på nett. Førjulstiden er jammen hektisk, og jeg henger etter med besøk både her og der rundt på nettet.

   Fortsatt fin romjulstid til deg!
   klem

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.