Marianne de Bourg | Verdens beste pepperkaker
7867
post-template-default,single,single-post,postid-7867,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Verdens beste pepperkaker

Vil du ha oppskrift på pepperkaker som både er sunne, gode og enkle å lage? Pepperkaker skal nemlig være enkle å lage og like gode (og pene) som kjøpepepperkaker, om jeg skal gidde å lage dem sjøl.

Ingeniørfruens sunne og gode pepperkaker

Foto: Ingeniørfruen

Her er mine 5 kriterier til pepperkaker:

  1. De skal være like gode som kjøpepepperkaker
  2. De skal være tynne og pene, og se kjøpt ut
  3. De skal være superenkle å kjevle ut
  4. De skal aller helst være glutenfrie
  5. De MÅ være sukkerfrie

Jeg fant en oppskrift som oppfylte alle kriteriene hos Funksjonell Mat. Den er uten hvetemel og sukker, det vil si glutenfrie, sukkerfrie, lavkarbo, pene – og like gode som kjøpepepperkaker. Sunne pepperkaker som er enkle å bake.

Er det noe mer å lure på da…?

Rudolf nærmer seg ingeniørfruens pepperkaker

Foto: Ingeniørfruen

Glutenfrie pepperkaker

I originaloppskriften fra Funksjonell Mat er det brukt 4 ss Sukrin Gold, men dette var jeg tom for. Jeg brukte også mitt eget pepperkakekrydder istedenfor det oppgitte krydderet.

50 g mandelmel (fettredusert)
40 g FiberFin
1/2 ts bakepulver
1 ss pepperkakekryder
(eller
2 ts kanel
, 1/2 ts kardemomme
, 1/2 ts ingefær, 
1/2 ts nellik)

50 g smør
1 ss Yaconsirup
2 ss Sukrin+
1 ss kokossukker
1 eggehvitte

Bland mandelmel, fiberfin, bakepulver og krydder i en bolle.
 Pisk romtemperert smør, yaconsirup og Sukrin Gold i en egen bolle. Ha i eggehvitten og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund slik at mandelmelet får satt seg.

Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra fiberfin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.

Stekes på 180 grader i ca 8 min.

Tips: Jeg kjevler deigen og stikker ut kakene direkte på bakepapir, og drar bakepapiret med kakene på over på et stekebrett. Det er enklere enn å flytte kaker over til stekebrettet.

PS – Deigen sto i kjøleskapet natten over og ble altfor hard til å kjevle ut. Etter en god stund i romtemperatur ble den myk nok og overhodet ikke klissete.

Rudolf smaker på ingeniørfruens pepperkake

Foto: Ingeniørfruen

Pepperkakene har fått et dryss med SukrinMelis.

Her er de ferdige pepperkakene i årets julekakeglass fra Holmegaard:

Ingeniørfruens pepperkaker i glass kopi

Foto:Ingeniørfruen

Er det ikke fint? Jeg synes det er fint med kaker i glass, da litt av gleden er å titte på dem. Kakeglasset kan forresten også brukes til konfekt eller hjemmelaget frokostblanding tidlig i desember da julekakene ennå ikke er bakt. Jeg også to flasker med tilhørende drammeglass Holmegaard Christmas-serien. Disse er mange år gamle og i år skal de fram og brukes til akevitt og hjemmelaget likør (oppskrift kommer senere).

Og da var ett slag ferdig til jul…

Har du forslag til andre sunne og enkle oppskrifter på småkaker jeg kan lage?
Jeg vil veldig gjerne ha sju slag til jul (og det begynner jo å haste!), og da må det være enkelt og gå kjapt.

Ha en fin ettermiddag og kveld

Hilsen Marianne :0)

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



4 Comments
  • Camilla

    18/12/2013 at 10:00 pm Reply

    Pepperkaker er digg, men helst med masse melis og nonstop på. Vi bakte på søndag, men har ikke rukket å pynte dem enda. Jeg har ellers bakt vørterbrød (litt ala julekake, men med grovt rugmel, vørterøl og anisfrø, kjempegodt!) og så har svigermor bestilt biscotti, så det må jeg bake til helga. Det er vel ikke akkurat julekaker, men hva gjør man ikke for familien. ;)

  • Camilla

    18/12/2013 at 10:02 pm Reply

    Men så veldig sunt og kjapt, sammenlignet med dine pepperkaker, er vel neppe det som står på min bakeliste… ;)

  • Cathrine

    05/12/2015 at 10:16 am Reply

    Hei!
    Kan denne lages uten egg ?:)

    • Marianne

      05/12/2015 at 11:16 am Reply

      Hei :0)

      Jeg har ikke prøvd å lage dem uten egg, men vil tro at deigen da trenger noe annet som binder. For eksempel litt Fiberhusk og vann. Jeg tror også at eggehviten er med på å gjøre pepperkakene sprø. Det beste er kanskje å bruke en utprøvd pepperkakeoppskrift som allerede er laget uten egg. Her har du en litt sunnere pepperkakeoppskrift som er laget uten egg: http://mariannedebourg.no/2014/12/05/julekaker-sunnere-pepperkaker/

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.