Hjem   Om meg   Kontakt
Suppe & Sirkus | Marianne de Bourg
7849
post-template-default,single,single-post,postid-7849,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Suppe & Sirkus

Kokebøker er noe av det beste jeg vet å få i gave. Enda jeg har altfor mange (som du kan se av kokebokhylla mi…). Jeg har mange favoritter, og dette er bare noen av de jeg kan anbefale å legge under juletreet i år.

På denne kokebokmenyen står greske godbiter, perfekt pizza, supre supper og kokkenes beste hverdagsmat. Og et flygende kulinarisk sirkus…

 

MIN MAT – det kokkene lager til seg selv

kokeboken Min Mat

Jeg elsker Even Ramsviks cæsarsalat, eller nærmere bestemt dressingen, som er en av oppskriftene i denne boka. Den er en av mine hverdagsfavoritter. 

I denne boken røpes det hva noen av Norges beste kokker lager hjemme hos seg selv. Kokkene Terje Ness, Trond Moi, Tom Victor Gausdal, Kari Innerå, Lars Erik Underthun, Even Ramsvik og Jørn Lie forteller hva de helst spiser hjemme og hva personalmaten som kommer på bordet i restaurantkjøkkenet hver dag er. En underholdende bok der blant annet Trond Moi gir oppskriften på Stanley og Steven-pizza. Den pleide faren å lage i oppveksten i Kvinesdal. Det stedet i Norge der det finnes flest mennesker som heter nettopp Stanley & Steven.

Forfattere: Terje Ness, Trond Moi, Tom Victor Gausdal, Kari Innerå, Lars Erik Underthun, Even Ramsvik og Jørn Lie
Forlag: Intermekanika
Kr 395

Supper for 4 årstider
Med tilbehøret som gjør suppa til et helt måltid

Kokeboken Supper for 4 årstider

Supper er digg! Jeg har alltid lyst på suppe…

Når du har lyst på noe varmende – og det litt fort! En bok full av smakfulle supper og supert tilbehør. Forfatterens filosofi er at supper skal være smaksrike og interessante å spise. At god og vellagd mat ikke trenger å være vanskelig eller dyr, men at det er nødvendig med gode råvarer. Ei mikset suppe med glatt konsistens må toppes med biter av grønnsaker eller noe som gir tyggemotstand, ellers blir det ensformig å spise den. Ønsker du inspirasjon og oppskrifter til å lage suppe til hverdag eller fest, så finner du det her.

Forfatter: Anna Sjögren
Forlag: Tun Forlag
Kr 249The FLYING CULINARY CIRCUS
Den aller beste, lureste og mest praktiske kokeboken

kokeboka The Flying Culinary Circus

Jeg elsker designet på denne boka. Og synes at ideen om en moderne kokebok som presenterer teknikker og fremgangsmåter er så bra.

I kokeboka fra de fire medlemmene i kokkegruppa The Flying Culinary Circus presenteres 5 favoritt-teknikker for hver av de viktigste områdene i matlagingen: Kjøtt, fisk, grønnsaker og saus. En genial kokebok hvor man ikke blir låst til oppskrifter, men heller lærer teknikkene og fremgangsmåtene vi trenger for å kunne for å lage bra mat. Boken er illustrert med steg for steg tegninger samt bilder. Til boken finnes også en app til iPhone/Android hvor man kan designe egne retter, ta bilder, bygge opp sin egen kokebok og dele retter med venner.

Forfattere: Trond Svendgård, Hans Kristian Larsen, Tor Jørgen Kramprud Arnesen, Mathias Spieler Bugge
Forlag: Forlaget Press
Kr 228

 

PIZZA PARADISO
Hvordan lage verdens beste pizza

Jan Vardoens bok Pizza Paradiso

Vi har pizza på menyen hver eneste fredag og derfor blir inspirasjon til nye smaker og fyll på pizzaen aldri feil.

Mannen bak den populære pizzarestauranten Villa Paradisio på Grünerløkka i Oslo, Jan Vardøen gir nå fra seg sine pizzaoppskrifter i boken Villa Paradiso. Oppskriftene er enkle, men med den perfekte deigen og den perfekte sausen blir resultatet verdens beste pizza. Boken gir en italiensk stemning der stikkordene er varme, lidenskap og fristende pizzaer. Vardøen skriver tekster med personlig snert til alle oppskriftene, og han konkluderer med at det beste i livet kan være veldig enkelt.

Forfatter: Jan Vardøen
Forlag: Cappelen Damm
Kr 349

 

MITT GRESKE KJØKKEN

Kokeboken Mitt greske kjøkken av Tessa Kiros

Jeg liker så godt det uformelle og enkelheten ved denne boka. Og alle historiene…

Tessa Kiros’ kokebøker har en sjarm og personlighet som treffer hver gang. Hennes mange bestselgende kokebøker har tatt matelskere og bokreisende med på eventyr til alle hennes favorittsteder. Alle som har vært i Hellas vil gjenkjenne retter de har spist og blitt glade i, og her kan du være sikker på å få de autentiske greske oppskriftene. Her vil du finne de tradisjonelle greske oppskriftene for høytider, faste, festivaler og festdager, og på sin egen personlige måte forbinder Tessa oppskriftene med greske skikker og historie.

Forfatter: Tessa Kiros
Forlag: Schibsted
Kr 349 

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.